L’escola de Sorita tancarà a final del curs

Per al proper curs només es comptaria amb una alumna

L’escola de Sorita tancarà a final del curs

L’aulari de Sorita, pertanyent al CRA Els Ports tancarà les seues portes al final d’aquest curs acadèmic 2017-2018. El motiu, la falta de xiquets i xiquetes per a les classes, ja que actualment es compta amb quatre alumnes, però tres d’ells acaben Primària. És difícil comptar amb nous alumnes a Sorita per al proper curs, ja que a més, alguns xiquets i xiquetes del municipi per diferents circumstàncies estan anant a escola a altres poblacions.

A Sorita es veia vindre durant tot l’any que aquesta situació podria donar-se a final del present curs. Així i tot les diferents circumstàncies han contribuït negativament i es podria dir que fins i tot el tancament de l’aulari s’ha precipitat.

La majoria dels alumnes de l’Aulari de Sorita canviaran les aules del poble per les de l’Institut de Morella. Tenen la il·lusió pel que serà una nova etapa.

Roser Cid és utora de l’Aulari de Sorita

Júlia és la única de les alumnes que van a classe a Sorita que continuarà en Primària al proper curs. El tancament de l’escola del poble la obligarà a canviar de centre.

Els xiquets i xiquetes de Sorita estan treballant actualment en la preparació de diferents entrevistes a varies persones que parlen al voltant de com era l’escola de Sorita fa uns anys.

En el cas d’Irene, la motivació és molt especial per poder anar a l’Institut de Morella a estudiar i conèixer a molts companys i companyes més. Aaron, únic xiquet que cursa els seus estudis de Primària a l’escola de Sorita explica els que fan els menuts una vegada acabada les classes al seu poble.

L’Escola de Sorita està vivint els seus darrers dies de classe. Com tots els anys al mes de juny, el curs acabarà i aquesta vegada podria ser de manera definitiva per aquest aulari pertanyent al CRA Els Ports.

Directe