Els dinosaures de Morella, protagonistes a la Ciutat de les Arts i les Ciències

El Morelladon beltrani es trasllada a València, per formar part de la mostra "Els nostres dinosaures"

Els dinosaures de Morella ja són protagonistes en l’exposició paleontològica “Els nostres dinosaures”, que es va inaugurar ahir al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. El “Morelladon beltrani”, primer dinosaure originari de la localitat, i altres restes del Museu “Temps de Dinosaures” s’han traslladat a aquesta exposició temporal que visitaran milers de persones.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, van inaugurar anit la mostra. A aquest acte va acudir l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora de cultura, Rocio Querol, el paleontòleg morellà, José Miguel Gasulla, i més representants municipals de localitats que han cedit restes paleontològiques per a aquesta exposició.

Rhamsés Ripollés va agrair l’impuls d’aquesta iniciativa per part la Generalitat Valenciana i la col·laboració de l’empresa Arcillas Vega del Moll. Una mostra que considera “un pas important per posar en valor els recursos paleontològics, que tenen una gran importància. Aquesta mostra serà una gran promoció per als dinosaures de Morella i Els Ports i esperem que siga un revulsiu per potenciar el turisme paleontològic en aquesta zona”. El “Morelladon beltrani” compta amb un gran protagonisme en aquesta exposició, amb una rèplica a mida real d’aquest primer dinosaure originari de Morella. Aquesta exposició estarà a València fins a finals de 2017 i després, tornarà a Morella per tornar a instal·lar-se a la Sala del Consell del consistori. Rhamsés Ripollés assenyalava que “continuarem treballant i sumant esforços amb altres administracions per poder posar en valor, com es mereixen, els recursos paleontològics de Morella i Els Ports. Aquesta exposició és un exemple de suma de col·laboracions, entre la Generalitat Valenciana i nombrosos ajuntaments i empreses per realitzar una exposició que és un gran reclam turístic”.

“Els nostres dinosaures” mostra un viatge a través de la història de la Terra, centrant-se en una de les eres de la seva escala geocronològica: el Mesozoic, coneguda com l’era dels dinosaures. Gairebé 200 milions d’anys en un recorregut temporal on els protagonistes principals són, sens dubte, els dinosaures. En total, 2200 metres quadrats d’exposició, en els quals s’exposen més de 600 peces prehistòriques, suposen un gran reclam per a conèixer la paleontologia de la Comunitat Valenciana. El període expositiu està previst que siga des de juliol de 2016 fins al desembre del 2017 i després es tornaran les peces cedides.

L’Era Mesozoica és un període de temps que abasta des de fa 252 milions d’anys fins fa 65 milions d’anys (períodes Triàsic, Juràssic i Cretaci). És una Era àmpliament representada a la Comunitat Valenciana on hi ha jaciments d’aquestes edats al llarg de tot el territori amb restes fòssils tant continentals com marins.

Directe