Més de 300 persones s’impliquen en el Corpus de Morella

Enguany amb la presència del Bisbe de Tortosa Enrique Benavent

Morella ha viscut aquest cap de setmana una nova edició d’una de les celebracions més tradicionals de la localitat, el Corpus Christi. Aquest 2016 compleix 658 anys, la qual cosa el converteix en un dels més antics de la Comunitat Valenciana, sent només tres anys posterior al de València. És la festa morellana més antiga que encara es conserva avui en dia.

La Processó General és l’acte central del Corpus. Enguany ha comptat amb la presència d’Enrique Benavent, Bisbe de Tortosa, donat que Morella i la comarca dels Ports depenen eclesiàsticament de la capital del Baix Ebre.

Els personatges bíblics, les peanyes amb els sants, els xiquets de la comunió i la resta d’elements comporten la necessitat centenars de participants per a donar-li major esplendor.

La celebració del Corpus Christi data de 1358 a Morella i va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconèixer els personatges bíblics. Té trets característics com ara la presència dels gegants de la localitat o de “l’àliga” que simbolitza la pau.

Morella va adoptar la forma de celebració i els elements típics del Corpus que se celebrava a València i la immensa majoria dels que desfilen avui en dia, provenen d’aquella època medieval.

Directe