Morella va celebrar el 9 d’octubre amb un gran espectacle televisiu

La Xarxa de Televisions Locals de Catalunya va emetre en directe les actuacions d'Aspencat, la Dansa Guerrera de Todolella o Els Dimonis

Morella va celebrar el 9 d’octubre amb un gran espectacle televisiu

L’Ajuntament de Morella, Comunicacions dels Ports i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya van organitzar un gran espectacle per celebrar el 9 d’octubre. Aquest es va emetre en directe des del Convent de Sant Francesc i va comptar amb actuacions tan rellevants com Aspencat, la Dansa Guerrera de Todolella, un Grup de Albades valencianes, una agrupació de bandes de música de la comarca o a els Dimonis. L’espectacle va servir per donar a conèixer la cultura, festa i tradició de Morella, la comarca dels Ports i la Comunitat Valenciana, en general.

El programa va avançar en dos sets diferents, amb un plató al claustre del Convent de Sant Francesc i un altre a l’església d’aquest lloc. En el primer, es realitzaven les entrevistes i es va comptar amb convidats com el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, l’Alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’historiador Julià Pastor o la regidora de tradicions Malú Blasco. Els espectacles, així com alguna entrevista, com la de Jorge Membrado que va parlar de la trufa negra, tenien lloc a l’interior d’aquest temple. La gent de Morella, la comarca dels Ports i els visitants van respondre i més de 400 persones es van congregar en aquest punt per presenciar aquest espectacle televisiu.

Aquest especial va servir per gaudir d’actuacions diverses i de gran rellevància i per mostrar la cultura, tradició i festes de la nostra localitat, comarca i Comunitat. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha agraït “als grups i associacions que van participar en l’espectacle per fer possible la difusió del ric patrimoni valencià” i a la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya l’aposta per Morella i “la seva contribució a difondre els encants turístics de la localitat i comarca”. Cal recordar que aquesta entitat ja va emetre un programa en directe des Morella el passat estiu, que va ser tot un èxit.

El programa de televisió es va emetre per Canal Blau, Canal Reus TV, Canal Taronja Central, Canal Terrassa, Canal Terres de l’Ebre, ETV, EL 9 TV, Empordà TV, Lleida TV, Molins TV, Olot Televisió, Pirineus TV, Canal 10 Empordà, TV Vandellòs, RTV Cardedeu, TAC 12, TV Ripollès, TV Girona, Televisió del Berguedà, VOTV, Vallès Visió, m1tv, teleb, Canal Taronja Anoia, Balaguer TV, TV Costa Brava, Nord TV i El Punt Avui TV.
D’aquesta manera, aquests espais suposen una bona oportunitat per donar a conèixer Morella i una promoció molt interessant, ja que les emissores locals per les quals s’emeten els programes tenen una important audiència.

Un pont amb
moltes activitats

L’espectacle del 9 d’octubre ha estat una de les activitats importants d’aquest cap de setmana marcat per les festivitats de divendres i dilluns. Però hi ha molts més actes i els veïns, veïnes i visitants poden trobar oferta relacionada amb la cultura, gastronomia, festa, música o esport. Ahir, a més de l’esmentat espectacle, al matí es va organitzar una ruta senderista Morella-Vallibona. Aquesta va recórrer el riu Cérvol i va passar per un dels paratges més bonics del terme. Aquesta activitat està dins de les Jornades de Patrimoni Cultural Europeu, que completaran una conferència avui i una visita guiada per la Morella tèxtil, demà.

Avui també tindrà lloc una nova edició de l’Oktoberfest, amb Brincadeira i Evolution a la vesprada i l’actuació d’Azero, a la nit. A més, la música serà protagonista, amb l’últim concert del V Morella Sonora avui i el concert solidari Delwende, demà. Finalment, destacar que diumenge tindrà lloc la trobada dels Amics dels Clàssics amb lectura de fragments i cinema, amb la projecció de “La família Belier”, dilluns.

D’aquesta manera, Morella ha reforçat la seva agenda en uns dies en què està rebent milers de visitants. Així, es preveu un bon pont a la localitat, ja que els hotels i cases rurals es troben pràcticament al complet.
Morella, 10 d’octubre de 2015

Directe