Comencen les obres de la línia de molt alta tensió a Forcall i Todolella

Red Eléctrica Española (REE) ha començat esta setmana les actuacions de la nova línia de molt alta tensió (MAT) denominada Mezquita – Morella que uneix Terol i Castelló. Inicialment, les tasques s’estan concentrant en punts dels termes de Forcall i Todolella.

Una de les empreses adjudicatàries ha començat a adequar camins per al pas de la maquinària i han iniciat els forats on es col·locaran les futures torres elèctriques, així com s’estan cimentant les bases de les mateixes i per on anirà el cablejat. Estes obres són d’utilitat pública i afecten a la nostra comarca a Sorita, Palanques, Forcall, Villores, Todolella i Morella.

Els treballadors de les empreses que estan desenvolupant les primeres accions han alquilat vàries cases a Forcall, així com naus per deixar part del material que estan utilitzant. S’espera que esta primera fase dure entre quatre a cinc mesos.

El dimecres de la setmana que ve, Forcall serà el marc de la signatura dels distints convenis entre REE i els municipis per on passarà la línia elèctrica. Amb els acords, els pobles afectats rebran una contraprestació econòmica, amb un total de 13.000 euros per municipi i 6.000 euros per cada quilòmetre de línia al seu terme municipal.

Directe