Els Ports es desperta cobert per la “nova nevada del segle”

José Agustín Amela assegura que és “més important que la del 2010 i comparable a les grans nevades de 1991”

Les previsions es continuem complint tal i com es venien avançant des dels darrers dies. Els models meteorològics no han fallat aquesta vegada i la comarca dels Ports s’ha despertat aquest divendres sota un gruix de neu que fa pensar en que, ara sí, aquesta és la veritable nevada del segle, de moment.

L’Observador José Agustín Amela assegura que és “més important que la del 2010 i comparable a les grans nevades de 1991”. El que sí que és segur és que la neu acumulada supera els 40 centímetres de mitjana, tot i que es supera en escreix en molts de llocs. A Vilafranca la temperatura mínima de la matinada ha estat de -2ºC i durant el dijous no es van passar de l’1ºC de màxima, unes dades semblants a les de Morella. La precipitació registrada fins a primeres hores del matí era de 66,8 mmm, és a dir, uns 60 centímetres de neu a Vilafranca i de 44,20 mm a Morella.

La vida, en un dia així, es veu alterada completament. Els esforços per anar a l’escola o a treballar marquen les jornades com aquesta i les fotos, anècdotes i incidències marquen els comentaris de la gent que s’atreveix a eixir al carrer. Una de les molèsties són els continus talls de suministrament elèctric, que han estat constants durant la matinada i primeres hores del matí. La neu acumulada en els cables poden ser una de les causants i s’està treballant continuament des de l’empresa elèctrica per tal d’evitar-ho.

Les màquines llevaneus dels bombers han estat treballant sense interrupció durant la nit i també els serveis municipals de localitats com Morella han estat des de primera hora netejant com bé es pot carrers i accessos. Encara que les carreteres principals, com ara la N-232, no deurien presentar problemes de circulació donat el pas continuat de les màquines llevaneus, es recomana com habitualment no agafar el cotxe si es pot evitar.

La previsió apunta a que la neu anirà a menys durant aquest divendres, portant una millora considerable de les temperatures el cap de setmana. Això sí, continuarà el temps inestable dilluns i dimarts de la setmana vinent, però seran en forma de pluja en aquesta ocasió.

Directe