Morella fa història amb un plenari de les Corts Valencianes

El convent de Sant Francesc es va vestir de gala per a l'ocasió

Morella es va vestir de gala la primera setmana de juny per a rebre al plenari de les Corts Valencianes. Al llarg de dos dies el convent de Sant Francesc, habilitat per a l’ocasió, va ser escenari de la celebració de dues sessions del Parlament valencià.

A més, paral·lelament, es van organitzar a Morella diferents actes per a commemorar i donar més realç a l’esdeveniment. Entre aquests estaven la inauguració de la Glorieta de les Corts Valencianes, en el Passeig de l’Albereda, una exposició titulada “Les Corts, la veu d’un poble” i un concurs de dibuix i redacció entre els escolars d’EGB.

L’alcalde de Morella Ximo Puig va rebre al màxim dirigent de les Corts, Vicente González Lizondo, i als membres de la Mesa, en un parlament de benvinguda pronunciat en el restaurat Saló de Plens de l’Ajuntament. L’alcalde va manifestar l’agraïment del poble i ciutat de Morella davant la deferència del màxim òrgan de representació dels valencians de dur a terme en la nostra localitat aquesta celebració.

Per part seva, González Lizondo va destacar a Morella com a bressol de l’antic Regne de València, considerant que era un acte de justícia el que les Corts es reunissin a Morella, “donat l’oblit en què s’ha vist sumida al llarg de la història” màximament quan un morellano, Francesc de Vinatea, va impedir valentament amb la seva intervenció davant el rei Alfons IV, la fragmentació del regne.

Ximo Puig va fer lliurament al President d’una placa commemorativa de l’acte mentre que Lizondo va fer donació d’una estàtua de Vinatea.

Directe