I Infinitri 226 Triathlon Peníscola se celebrarà l’1 d’octubre

"Convertirà a Peníscola ciutat referent d'aquesta exigent disciplina”, segons el diputat provincial d'Esports, Iván Sánchez

La província de Castelló acollirà diumenge que ve 1 d’octubre la primera edició del I Infinitri 226 Triathlon Peníscola. Una espectacular prova que, tal com ha manifestat el diputat d’Esports de la Diputació Provincial de Castelló, Iván Sánchez, “ofereix un gran desafiament pels seus ràpids i rigorosos circuits de ciclisme i carrera a peu, que discorrerà pel passeig marítim de Peníscola”.

Així, la localitat del Baix Maestrat serà l’epicentre del triatló nacional i internacional en una prova popular. El diputat d’Esports ha destacat, en la presentació d’aquest esdeveniment esportiu que ha tingut lloc aquest migdia al Pati de les Aules, que “és una gran satisfacció poder començar el mes d’octubre amb la celebració d’aquesta prova esportiva tan important i competitiva, un esdeveniment que convertirà aquest diumenge a Peníscola ciutat referent d’aquesta exigent disciplina”, ha comentat. Així mateix, la presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el tinent de l’Agrupació de Tràfic de la Guàrdia Civil, Emilio Aznar, junt a Manuel García i Alberto Fernández, com a representants de l’organització.

Iván Sánchez ha explicat que es tracta d’un triatló “únic” a la província de Castelló per la seua llarga distància i ha expressat el compromís de la Diputació de Castelló amb l’esport. “És molt important potenciar i donar suport a aquests esdeveniments esportius perquè no sols projecten la província de Castelló com a gran escenari esportiu, sinó que són un important revulsiu econòmic per a la nostra terra”, ha manifestat.

En aquest sentit, el diputat ha expressat la seua satisfacció per l’èxit de participació en aquesta primera edició que comptarà amb representació tant nacional, com a internacional. “La prova reunirà una bona representació tant masculina com femenina de triatletes castellonencs, així com uns altres que arribaran des d’altres províncies d’Espanya i de diferents països”, ha comentat Sánchez, qui ha continuat dient que “hi haurà esportistes de nou nacionalitats diferents”.

El Infinitri 226, que està inclòs en el calendari de la Federació Valenciana de Triathlon, comptarà amb la participació del triatleta Iván Álvarez, guanyador de l’Ironman de Vitòria en 2016 i 2017, així com també del triatleta professional francés Thomas Navarro, 4t classificat en l’Ironman de Niça 2023 i de Timothy Van Houtem, belga que va guanyar el Challenge Madrid (distancia Ironman) en 2018. “Desitgem que la proximitat, la calor i el bon ambient de la nostra societat faça sentir i ser triatló de tots els esportistes”, ha ressaltat el diputat d’esports.

Quant al desenvolupament de la prova, es realitzaran 3.800 metres de natació envoltant el tómbol de Peníscola, 180 quilòmetres de ciclisme per les localitats de Cervera, Sant Jordi i Càlig i finalitzarà amb una marató pel passeig marítim de Peníscola. Així, la suma dels quilòmetres totals sumen el títol de la prova, com 226. “En la Comunitat Valenciana només es realitzen dos esdeveniments d’aquesta distància”, ha despuntat Iván Sánchez, per la qual cosa “és un gran honor poder acollir aquesta prova a la nostra província”. A més, el diputat ha comentat que “no sols es tracta d’una prova de llarga distància, sinó que també de llarga duració, ja que dura 16 hores de temps límit, començant a les 8 hores i acabant a les 24 hores l’últim participant”.

Sens dubte, el triatló “serà el protagonista d’una gran festa de l’esport aquest cap de setmana a la nostra província, i, en particular, en la localitat de Peníscola”, ha finalitzat el diputat provincial d’Esports.

Directe