Presenten a Morella les etapes de La Vuelta que transcorren per Castelló

L’etapa número cinc partirà des de la capital dels Ports i finalitzarà a Borriana després de recórrer 186,5 quilòmetres

El Pla dels Estudis va acollir ahir l’acte de presentació de les etapes cinc i sis de La Vuelta, les quals transcorren per la província de Castelló. La primera d’estes partirà des de Morella el dimecres 30 d’agost al voltant de les 12.00 hores i finalitzarà a Borriana amb una distància de 186,5 quilòmetres. La segona eixirà al dia següent de La Vall d’Uixó i acabara a l’observatori astrofísic de Javalambre, ja a Terol.

Este acte va comptar amb la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, i representants de la competició, així com l’alcalde de Morella, Bernabé Sangüesa com amfitrió de l’acte. El primer edil va destacar “la importància de La Vuelta a España com un aparador nacional i internacional per a atraure turisme al nostre territori a través de les imatges espectaculars i l’elevada audiència d’este esport”. Sangüesa va explicar que “és un repte acollir l’eixida d’una etapa, més quan tres dies abans tindrà lloc l’Anunci, però la brigada municipal i l’ajuntament en general s’han preparat perquè Morella estiga a l’altura de l’esdeveniment”.

Presentació de les dues etapes de la Volta a Espanya al seu pas per la província de Castelló

Cal recordar que La Vuelta ha passat diverses vegades pel terme municipal de Morella i, fins i tot, la ciutat ha sigut final d’etapa en diverses ocasions. Aquesta és la principal cursa ciclista del país i una de les més importants del món junt amb el Tour de France o al Giro d’Italia, de manera que té una important repercussió mediàtica a nivell tant nacional com internacional. Així, l’any 2000 va ser final d’etapa amb la victòria del ciclista espanyol Roberto Heras. L’any 2004, la ciutat va repetir com a meta d’una etapa de La Vuelta i en esta ocasió va guanyar el rus Denis Menchov. També cal destacar que l’any 2016 aquesta competició va passar per dins del nucli històric de Morella i l’any 2019 pels afores de la ciutat.

La Vuelta és una de les principals rondes ciclistes del món i, per la qual cosa, un aparador mediàtic internacional. Així, 1.028 periodistes i professionals de la fotografia cobreixen aquest esdeveniment in situ per a 298 mitjans de comunicació d’arreu del món. 18 d’aquestos ofereixen la retransmissió de tot el recorregut en directe. A més, a través de La 1 de TVE hi ha una mitjana d’1.163.000 espectadors en cadascuna de les etapes.

Directe