Family Cash NB Xàtiva es proclama a Peníscola campió de 1a Divisió

Peníscola, seu FBCV 2022-2023, ha sigut el perfecte amfitrió d'una de les Fases Finals més esperades de la temporada

Family Cash NB Xàtiva ha alçat el trofeu de campió de 1a Divisió Masculina superant en la final a Bàsquet Altea per 53-44. La tercera posició és per al Pilar-UPV, mentre que Hotels RH-CB La Vila queda com a quart classificat. Els tres millors equips de la Fase Final aconsegueixen a més l’ascens a Lliga EBA per a la pròxima temporada.

Peníscola, seu FBCV 2022-2023, ha sigut el perfecte amfitrió d’una de les Fases Finals més esperades de la temporada, la que corona al gran triomfador de l’any en la màxima categoria Sènior de la Comunitat Valenciana. I fins al Pavelló Municipal de Peníscola s’ha acostat per a viure’l en directe el president de la FBCV, Salvador Fabregat, que ha fet lliurament dels trofeus al costat del delegat de la Federació a Castelló, Raúl Blanco; el directiu Fernando Castillo i el vicepresident del Bàsquet Club Peníscola, Alejandro Clotet. El jugador del Family Cash NB Xàtiva Blas Enguix ha rebut el guardó de Millor Jugador.

El títol per a Family Cash NB Xàtiva ha arribat després d’imposar-se a Bàsquet Altea en la Final. Tots dos venien de derrotar en semifinals al Pilar-UPV i a Hotels RH-CB La Vila i es jugaven el premi màxim en una trobada a cara o creu. Igual que feren en l’encreuament del dissabte, els jugadors de Xàtiva tornaven a tindre un immillorable començament de partit, i encara que Bàsquet Altea va contindre inicialment aqueixa arrancada, en el segon quart va continuar insistint Family Cash NB Xàtiva, aconseguint marxar-se al descans amb 14 punts d’avantatge, una renda que, sense ser excessiva, anava a cobrar molta importància tractant-se d’un xoc amb baixa anotació, la qual cosa acabaria sent fonamental per a les aspiracions del nou campió de 1a Divisió Masculina.

En la lluita pel 3r i 4t lloc, El Pilar-UPV ha eixit victoriós davant Hotels RH-CB La Vila (76-61). Al descans, l’avantatge per als pilaristas era de tot just sis punts, però el descans va asseure molt bé a l’equip entrenat per Carlos Pedrós, pujant la seua intensitat en defensa i millorant els percentatges ofensius per a entrar a l’últim quart amb una important renda que ja no deixaria escapar.

Directe