Vinaròs es prepara per a celebrar la XXXIII Triatló i la VIII Duatló Escolar

Es tracta de dues proves consolidades que atrauran fins a la ciutat desenes d’esportistes d’arreu de la Comunitat Valenciana

Vinaròs acollirà durant aquest mes d’abril dues proves esportives de nivell autonòmic, el dia 15 la Duatló Escolar, mentre que el 30 del mateix més serà el torn de la XXXIII Triatló. Cal destacar que les dues competicions seran possibles gràcies a la feina del Club Triatló Vinaròs, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La regidora d’Esports, Begoña López, agraïa la feina de l’entitat, així com la de tots els voluntaris que cada any es bolquen per organitzar aquestes dues proves, destacant que situen a Vinaròs com un referent de l’esport. En aquest sentit, assenyalava que la triatló és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana, la primera edició es va celebrar al 1987, i insistia que gràcies a l’esforç del Club enguany s’arribarà a la XXXIII edició, convertida en tot un referent a nivell autonòmic.

Per la seua banda, el president del Club Triatló Vinaròs, José Franco, detallava les característiques de les dues proves. En relació a la VIII Duatló Escolar comentava que es preveu la participació de prop de 200 xiquets d’arreu de la província de Castelló. Segons explicava enguany s’ha decidit que la competició torne a ser federada per atorgar-li el mèrit que mereix, indicant que alguns dels xiquets que han participat en les edicions anteriors s’han convertit en triatletes de primer nivell.

Franco indicava que la Duatló es desenvoluparà a la zona del passeig de Fora del Forat i participaran els xiquets i xiquetes des de la categoria prebenjamí fins a la juvenil, amb distàncies adaptades segons la seua edat.
Pel que fa a la XXXIII Triatló, Franco destacava que enguany s’ha englobat dintre de la lliga de clubs de la Comunitat Valenciana, amb la participació d’equips que estaran formats entre quatre i sis triatletes, amb sortides des de la línia de meta cada minut, fet que resultarà molt atractiu per al públic. En aquest cas comentava que ja s’ha confirmat la participació de més de 200 esportistes d’arreu de la Comunitat i s’espera que puga arribar fins a les 600 persones.

La presidenta de la Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana, Vanessa Huesa, felicitava tant al Club com a l’Ajuntament per l’organització de les dues competicions. Segons assenyalava a banda de promocionar l’esport, també suposa una bona promoció turística per a Vinaròs entre els atletes que s’aproparan fins a la ciutat per a competir, on molts d’ells fins i tot pernoctaran al municipi, fet que també generarà un impacte econòmic positiu.

Directe