L’esport base com a instrument per a combatre la pobresa i fomentar la igualtat de gènere

La diputada Tania Baños participa del ‘II Congrés internacional Marca, Territori i Esport’

La diputada provincial d’Esports, Tania Baños, defensa la importància de la pràctica esportiva per a combatre la pobresa, fomentar la igualtat de gènere o constituir-se com a vehicle per a les transformacions socials i difusió de la idea de la pau. Ha sigut durant la seua intervenció en l’II Congrés Internacional, Marca, Territori i Esport organitzat per la Fundació Universitat Empresa de l’UJI, en la taula titulada ‘L’esport com a vector d’aplicació dels ODS 2030’.

Són raons de pes que porten a la Diputació de Castelló a realitzar una forta aposta per l’esport base, en la seua condició d’eficaç transmissor de valors com la companyonia, l’esforç o la capacitat de superació. Segons ha explicat, “des que vam accedir a l’equip de govern en 2019 hem incrementat significativament aquesta partida perquè totes les xiquetes i tots els xiquets de la província estiguen en disposició de fer esport, visquen en el lloc que visquen de la nostra geografia”.

Baños destaca que l’esport facilita que les persones en estat de vulnerabilitat puguen connectar-se a les xarxes de suport a través de programes esportius i que les xarxes socials basades en l’esport contribueixen a canalitzar els esforços dirigits a la millora de les condicions de vida de persones i comunitats.

També s’ha referit al paper que juga l’esport a l’hora de propolar la igualtat de gènere com a valor fonamental de la societat, perquè que en la seua forma més bàsica contribueix a fomentar la participació equilibrada, fent possible que les xiquetes i les dones milloren les seues habilitats de lideratge.

La responsable de l’àrea esportiva en la Diputació ha reflexionat finalment sobre la incidència de l’esport com a eina per a la construcció de la pau, especialment en societats en les quals existeixen greus conflictes que originen divisió. Segons assenyala, els programes socials basats en l’esport tenen una clara component educativa que es pot aplicar en diversos àmbits de la vida.

Directe