La Diputació acomiada la Lliga Castelló Nord amb 3.700 participants en vuit proves

S'ha desenvolupat a Catí, Benassal o Vilafranca, entre altres

El Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha sigut de nou l’escenari triat per a celebrar el comiat de la XII Lliga de Carreras per Muntanya Castelló Nord, un circuit més que consolidat en el calendari esportiu provincial. L’acte ha comptat, entre altres, amb la presència de la diputada d’Esports, Tania Baños, qui ha destacat la “ferma aposta de la Diputació perquè l’esport siga present en totes les nostres comarques, per la qual cosa suposa per a fomentar hàbits saludables i dinamitzar els nostres pobles”.

En aquesta edició han participat un total de 3.764 esportistes en un circuit que va començar al març amb la carrera de Borriol i que va acabar el mes d’octubre passat a Vilafamés, recorrent abans les muntanyes dels municipis d’Atzeneta del Maestrat, Catí, Benassal, Serra d’en Garceran, Vistabella i Vilafranca.

En la categoria absoluta, María Obrero i Cristóbal Adell, tots dos del Club Muntanya Vistabella, han sigut els més regulars, proclamant-se així campions d’aquesta dotzena edició. Els han acompanyat en el podi de la classificació general Nahum Calaceit i David Guimerà en categoria masculina i Sandra Lafuente i Patricia Barreda en categoria femenina. En aquesta ocasió han sigut 126 els participants que han completat sis de les huit carreres del calendari provincial.

Amb aquestes dades, la Lliga de Carreras per Muntanya Castelló Nord es reafirma com una interessant eina per a descobrir l’interior de la província de Castelló i per a generar oportunitats en els municipis més xicotets a través de l’esport de muntanya.

Quant a la classificació per clubs, premie Copa Acte-Esteller, el Club Muntanya At-zenet s’ha proclamat campió de l’edició de 2022, seguit dels clubs Atmosfera Sport Running, CA Baix Maestrat, Run Addiction i Club Muntanya Vistabella.

La Lliga Castelló Nord
promou la base del trail

Destacar finalment que, després d’algunes edicions amb l’organització de les proves de distàncies inferiors per a cadets i juvenils, algunes de les carreres de la Lliga Castelló Nord han anat incorporant diferents circuits per a promoure la participació de les categories prebenjamí, benjamí, aleví infantil i cadet.

Directe