Morcillo, Garrido i Avilés, guanyadors del primer Mediterranean Epic Team Combat

La ruta Maestrat MTB Gran Tour es converteix en un escenari excepcional per al nou format de competició ciclista

Morcillo, Garrido i Avilés, guanyadors del primer Mediterranean Epic Team Combat

Aquest dimarts ha tingut lloc la competició de MTB Mediterranean Epic Team Combat, un nou format de repte ciclista que ha enfrontat dos equips formats per bikers de referència a nivell nacional. Sergio Mantecón, Paola Zahonero i Roberto Bou, d’una banda, i Enrique Morcillo, Eva Garrido i Oliver Avilés, de l’altra, s’han reptat un duel directe sobre dues rodes pels 150 km de sendes i pistes que transcorren pels municipis de la destinació turística Maestrat, ànima interior. Finalment, s’han imposat els segons, amb una diferència de tan sols un segon.

La força és clau en la competició de relleus, però també ho ha estat l’estratègia, ja que els equips no disposaven de cap informació del traçat dels tres trams on es dividia el recorregut fins moments abans de la cursa, el temps just per a establir un pla d’acció entre els tres components. Un hàndicap que ha sumat emoció a una competició que, des del començament, es preveia apassionant i que ha creat molta expectació.

La cursa, que s’ha iniciat a les 9.00, ha estat molt renyida des del primer moment. Eva Garrido i Paola Zahonero han anat molt juntes durant tot el trajecte i han arribat pràcticament al mateix temps al primer relleu, tot i que ha estat Zahonero la que ha passat el relleu a Roberto Bou uns segons abans, cosa que li ha permès sortir amb cert avantatge sobre Oliver Avilés. Tot i això, aquest ha estat capaç de retallar i ha aconseguit primer i amb certa comoditat al seu company Enrique Morcillo. La competició ha tornat a recuperar la màxima emoció a l’últim tram, en el qual Sergio Mantecón i el seu contrincant, Morcillo, han pedalat pràcticament junts, entrant el segon a meta un segon abans que el primer. Mediterranean Epic Team Combat ha lliurat a l’equip guanyador un xec per valor de 3.000€.

Aquest nou format, a banda de dinamitzar els esdeveniments ciclistas, contribueix a donar a conèixer el territori Maestrat, ànima interior a través de la seua ruta Maestrat MTB Gran Tour, que discorre per 9 etapes a través dels municipis de Sant Mateu, Cervera del Maestre, Càlig, Sant Jordi, La Jana, Traiguera, Canet lo Roig, Rossell, Xert i Tírig. Sens dubte, és una destinació turística bolcada amb el cicloturisme, epicentre d’esdeveniments esportius d’elit com ara el Mediterranean Epic Team Combat.

A la presentació de Mediterranean Epic Team Combat, celebrada ahir al Palau de Villores de Sant Mateu, van acudir Virginia Martí, diputada provincial de Turisme de Castelló; Kevin Salvador, president de l’Associació Maestrat, ànima interior; Ana Besalduch, alcaldessa de Sant Mateu i Héctor de la Cagiga, director de Publicom Sport Events.

Virginia Martí va posar en valor el territori destacant que “tenim la segona província més muntanyosa d’Espanya, un clima que permet practicar esport els dotze mesos de l’any i un paisatge espectacular que permet estar a la muntanya i, a la mateixa vegada, contemplar el mar Mediterrani”. En la mateixa línia, Ana Besalduch va destacar el potencial dels pobles de l’interior i la lluita per la despoblació i es va referir a Maestrat MTB Gran Tour com a “una ruta que ha estat recorreguda per diferents civilitzacions al llarg de la història i per on ha transcorregut, i discorre, la vida del Maestrat”.

Per la seua banda, Kevin Salvador va defensar la gran aposta pel cicloturisme que s’està duent a terme des de la destinació turística Maestrat, ànima interior i un dels objectius de l’esdeveniment, “centrar el focus a nivell nacional en matèria de ciclisme”. Sobre la competició Mediterranean Epic Team Combat va parlar Héctor de la Cagiga, posant l’accent a la il·lusió en organitzar aquest esdeveniment esportiu pioner i va apuntar que “fa deu anys la província de Castelló era una incògnita al terreny esportiu a nivell nacional i, a dia de hui, és un referent com a escenari esportiu per a esportistes de diferents disciplines”

El certamen ha estat retransmès en directe i el resum de la prova es podrà veure en uns dies al canal de Youtube de Maestrat, ànima interior.

Directe