El noruec Allan Hovda supera el Hispaman més extrem en un temps de rècord

El triple guanyador va protagonitzar una carrera brillant i va aconseguir la meta en 12 hores 4 minuts

Aquest dissabte, 24 de setembre, atletes procedents de 16 països de tot el món van protagonitzar la quarta edició de Hispaman Xtreme Triathlon, el triatló extrem de llarga distància que forma part del circuit internacional Xtri World Tour.

Amb prop de mig centenar d’equips (formats per atleta i supporter), els participants es van enfrontar a un repte esportiu d’alt nivell: 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme amb 3.500 metres de desnivell positiu i 42 km de carrera a peu amb 2.000 metres de desnivell acumulat. Una prova que va arrencar poc després de les 7 del matí als peus de l’imponent Castillo de Peníscola i va finalitzar a Vistabella del Maestrat, a 1.250 m d’altitud amb el tancament de la meta a les 3 de la matinada.

Avalat per un amplíssim palmarès on destaquen tres victòries en el prestigiós Norseman, Allan Hovda va ser protagonista d’una carrera increïble que va liderar de principi a fi després de completar la natació en 1 hora i el duríssim circuit ciclista en 6 hores, amb una mitjana de 30 km/h. El noruec va marcar un temps de 12 hores 4 minuts, batent el rècord de Rafa Espinar en 2018, que estava en 12 hores 43 minuts.

En segona posició, com a primer espanyol, va arribar el guipuscoà Luis Lasa que va aconseguir culminar el repte en 13 hores.

L’austríaca Dominique Lothaller va aconseguir la meta en vuitena posició, sent la primera en categoria femenina amb 15 hores 17 minuts. La triatleta ja sabia el que era guanyar en la prova espanyola del Xtri World Tour, perquè ho va aconseguir en la seva primera participació en Hispaman, en 2019 (en 15 hores 15 minuts). La segona dona va ser la francesa Martine Templier (19 hores 4 minuts).

Un recorregut d’alta exigència
a través d’increïbles paisatges

Inspirat en l’essència del triatló, la Hispaman Xtreme Triathlon torna a les arrels de l’esport en una prova on cada triatleta s’enfronta a si mateix en una aventura que comparteix amb el seu supporter de principi a fi.

Els esportistes s’enfronten a una natació a l’alba entorn de l’imponent Castell de Peníscola. Una vegada superat aquest primer obstacle, el ciclisme proposa un recorregut a través d’estretes carreteres que travessen pobles i terres carregats d’històries. Ja a Culla, la bici deixa passo a la marató de muntanya. Última prova de foc que discorre per l’entorn del Parc Natural del Penyagolosa fins a aconseguir la meta a Vistabella del Maestrat.

Directe