Vilafranca acull una nova edició de la cursa de muntanya més antiga a la comarca dels Ports

Aquest diumenge 18 de setembre l'Entreparets arriba a la seua 13ena edició

Vilafranca acull una nova edició de la cursa de muntanya més antiga a la comarca dels Ports
La cursa Entreparets, en una imatge d'arxiu

Aquest diumenge 18 de setembre es celebra a Vilafranca una nova edició de la Marxa a Peu ‘Entreparets’ que arriba a la seua 13ena edició. Es tracta de la prova d’aquestes característiques més antiga de les que es celebren a la comarca dels Ports i forma part de la Lliga de Curses de Muntanya ‘Castelló Nord’. Certament, a Vilafranca s’han celebrat més curses de muntanya abans de que s’optara per la denominació ‘Entreparets’. Les primeres edicions comptaven amb eixida i arribada a l’Alberg de La Parreta ascendint el cim del Tamborero ja a la provincia de Terol. Posteriorment, l’Associació Cultural ‘Entreparets’ decidia traslladar a la Plaça d’en Blasc de Vilafranca l’entrada i la meta de la prova i és sempre gran l’expectació que es crea al voltant d’aquesta emblemàtica marxa a peu.

Actualment, qui vullga participar tant a la prova competitiva com a la no competitiva d’aquesta edició de la Marxa a Peu ‘Entreparets’ encara pot fer-ho fins al darrer dia. L’organització ja informava fa unes setmanes de la importància d’inscriure’s a la prova el més prompte possible per tal d’aconseguir la ‘bossa del corredor’, objecte que ara ja no és pot obtindre amb la inscripció.

La Marxa a Peu ‘Entreparets’ de Vilafranca compta també amb un elevat volum de voluntaris i voluntàries per tal d’atendre totes les feines que una prova d’estes característiques suposa. Es necessària l’ajuda per fer inscripcions, controlar creuaments, montar i atendre les àrees d’avituallament, control de dutxes…gran quantitat de feina per a la que es compta amb molta gent col·laborant a Vilafranca des de fa molts anys i que sol ser sempre personal fixe que té ganes de col·laborar en la ‘Entreparets’.

La XIII Marxa a Peu ‘Entreparets’ de Vilafranca enguany no serà la darrera de les proves de la Lliga Castelló Nord, fet que sempre havia ocorregut des de que es creara aquesta competició. Enguany al calendari de la Lliga encara quedara alguna prova més després de la cursa vilafranquina. Diumenge a les 8,30 hores es donarà eixida des de la Plaça d’en a la prova competitiva amb un recorregut de 25 kilòmetres i un desnivell acumulat de 900 metres positius. A partir de les 8,40 hores s’iniciarà la cursa no competitiva o marxa senderista que en aquest cas comptarà amb 14 kilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 432 metres.

Tot a punt a Vilafranca per a un dels esdeveniments esportius sempre destacats de l’any com és la cursa ‘Entreparets’.

Directe