Benicarló dona suport a la gimnasta Polina Berezina en el seu recorregut cap al Mundial

La cinc vegades campiona d'Espanya porta sis mesos de preparació intensa al Baix Maestrat

El regidor d’Esports, Fernando Jovaní i l’entrenadora del Club Mabel Benicarló, Blanca López, han presentat avui els objectius de la gimnasta de la selecció nacional Polina Berezina. La cinc vegades campiona d’Espanya absoluta individual en categoria d’honor porta sis mesos de preparació intensa a Benicarló amb l’objectiu d’aconseguir classificar-se per als Jocs Olímpics de París, el 2022. Aquest dissabte viatja a Bulgària per tal de participar en el Campionat del Món de Gimnàstica Rítmica Sofia 2022, la primera prova classificatòria per a les Olimpíades.

Al llarg d’aquests mesos d’entrenament, l’Ajuntament de Benicarló ha col·laborat amb el Club Mabel i amb la Real Federació Espanyola de Gimnàstica per a proporcionar les millors condicions físiques i tècniques per a l’atleta. Aquests esforços han inclòs la concessió del Pavelló Poliesportiu i el trasllat d’un tapís especial de Torrevella per a la pràctica esportiva. Fernando Jovaní ha afirmat que «donar suport a a la gimnasta de més alt nivell ara mateix a la nostra ciutat és no sols un orgull sinó també una obligació». També ha recordat que «l’Ajuntament de Benicarló, arran de recolzar a esportistes com Polina, està fent cantera. Seguirem donant suport a a Polina i a tots els altres esportistes, com hem fet sempre, perquè puguen continuar gaudint del seu esport i portant-lo al màxim».

Blanca López ha destacat que la gimnàstica suposa una competició molt dura, en la qual es classifiquen sols dos gimnastes per país. No obstant això, el Club es marca com a objectiu aconseguir que Berezina es classifique com una de les millors gimnastes del món per a arribar als Jocs Olímpics de París: «Continuem treballant perquè Polina estiga en les millors condicions. El Mundial de Sofia marcarà un punt d’inflexió a partir del qual fer balanç envers la classificació olímpica per 2024».

Berenzina va decidir mudar-se a Benicarló després que el projecte que duien a terme amb Blanca López a València arribara a la seua fi. Llavors va decidir apostar per la seua carrera esportiva i seguir amb el seu treball a la ciutat de la seua entrenadora. «M’he sentit com a casa. Estic molt agraïda per tota l’ajuda que he rebut, i que m’ha facilitat molt tota la preparació». Respecte al Mundial, parla així: «Estic molt motivada i espero poder defendre tot el treball del meu equip».

Directe