Torna l’escalada en bloc al nucli històric de Morella amb el III Open de boulder urbà

L’última edició, celebrada l’any 2019, va concentrar més de 100 escaladors

L’escalada en bloc tornarà al nucli històric el pròxim 2 de juliol per a celebrar la tercera edició de l’Open de boulder urbà JeansTrack Morella. Aquesta és una competició única que utilitza els emblemàtics i espectaculars espais de Morella per a la pràctica d’escalada en la modalitat de boulder o bloc. Així, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la regidora d’Esports, Judit García, i el president de la Societat Esportiva ESPEMO, Alfons López, han presentat aquesta nova edició que omplirà la ciutat d’escaladores i escaladors.

D’aquesta manera, Judit ha destacat que “ens alegra recuperar aquesta competició única que va celebrar la seua última edició a l’any 2019 i es va paralitzar a causa de la pandèmia de la COVID-19”. L’edil ha explicat que “és una prova amb molta acceptació a la ciutat i que mostra de prop un esport com l’escalada que habitualment es practica als afores del poble”. Finalment, Judit ha aprofitat per a “agrair a ESPEMO la seua implicació i dedicació per a organitzar un esdeveniment com aquest i que ja forma part del calendari esportiu de la ciutat”.

Roda de premsa de presentació del III Open de boulder urbà JeansTrack Morella

D’altra banda, Alfons ha remarcat que “el III Open de boulder urbà JeansTrack Morella ja compta amb les inscripcions obertes” i ha recordat que “la segona edició de l’any 2019 va comptar amb més de 100 escaladores i escaladors”. També ha comentat que “es tracta d’una competició on hi ha blocs de totes les dificultats, per la qual cosa és també una gran trobada d’escalada per a disfrutar de l’esport i de la ciutat en espais únics”. El president ha volgut “animar a totes i tots a participar en l’open o conéixer aquest esport de més prop durant tota la jornada del 2 de juliol” i ha aprofitat per a “agrair el suport de l’ajuntament de Morella i del principal patrocinador JeansTrack per a albergar aquesta competició a la ciutat, així com la col·laboració de totes les empreses que ens ajuden per a portar endavant un esdeveniment d’aquestes característiques”.

L’escalada boulder és una especialitat d’aquest esport en blocs de roca o parets menudes amb una alçada màxima de vuit metres. D’aquesta manera, és una modalitat que no necessita materials de subjecció com cordes i arnesos. El III Open de boulder urbà JeansTrack Morella tindrà lloc 2 de juliol i les inscripcions estan obertes a través de la plataforma municipal Escena Online. Així, durant aquesta jornada es realitzarà la fase de classificació des de les 9.00 hores fins a les 15.00 hores. A la vesprada tindrà lloc la final a les 17.30 hores. A més, una vegada finalitzada la competició i l’entrega de premis, tindrà lloc el lance del pernil a la plaça, carrer Blasc d’Alagó, per a finalitzar una jornada d’escalada i germanor a la ciutat de Morella. Tota la informació i bases del III Open de boulder urbà JeansTrack Morella està disponible a www.espemo.org.

Directe