El GP Vila-real de ciclisme arriba divendres a Morella

La meta s’ha traslladat al portal del Rei per a augmentar la duresa i atractiu de la prova

El GP Vila-real de ciclisme celebra la seua 74a edició i recupera el seu format habitual amb dues etapes que uneixen aquesta ciutat amb Morella. Així, la capital dels Ports rebrà aquesta històrica prova el divendres al voltant de les 16.36 hores, quan està previst que els i les ciclistes arriben a la meta.

Cal destacar que, la ubicació de l’arribada ha canviat respecte als anys anteriors i el Portal del Rei rebrà aquest gran premi amb un final d’etapa de muntanya que augmenta la seua duresa i atractiu després de recórrer els 137 quilòmetres que suposa. El dissabte, el GP partirà des del passeig de l’Alameda a les 10.00 h en direcció a Vila-real en una segona etapa de 126 quilòmetres.

La regidora d’Esports, Judit García, ha destacat que “ens alegra recuperar aquesta històrica prova que uneix Morella amb Vila-real i, després d’uns anys complicats, torne al seu format habitual amb dues etapes i l’arribada ací el divendres”. L’edil ha explicat que “la principal novetat d’aquesta 74a edició és el canvi de la meta, la qual s’ubicarà al Portal del Rei, de manera que l’etapa acaba en alt amb una dura pujada des de l’Hostal Nou”. Finalment, ha volgut animar a “rebre el GP Vila-real de ciclisme a la meta i disfrutar d’aquesta jornada esportiva i ja tradicional a la nostra ciutat”.

Agenda
cultural

A banda d’aquesta prova esportiva, Morella acull aquest cap de setmana altres activitats de caràcter cultural. Així, la ciutat alberga el IV congrés internacional de MediRen els dies 20 i 21 de maig. Aquest compta amb diferents ponències de persones expertes en música antiga d’universitats de tot el món. Així, el divendres s’ha programat un concert d’Early Music Morella a càrrec de Carles Magraner i Capella de Ministrers obert al públic a l’església de Sant Joan.

Finalment, el dissabte, s’ha programat una jornada de Connecta Natura amb el títol Viu les varietats tradicionals. Aquesta tindrà lloc a la Casa Ciurana amb diferents activitats des de les 9.30 hores fins a les 14.00 hores i les inscripcions estan obertes a través d’internet.

Directe