La desena edició de Infinitri Half Triathlon supera les expectatives

És un dels triatlons de major dotació econòmica d'Espanya

Infinitri Sports porta un any treballant en la desena edició del Infinitri Half Triathlon Peníscola per a aconseguir fer un important salt endavant a nivell organitzatiu, no sols perquè aquesta especial edició de l’1 de maig de 2022 sigui la millor de totes, si no per a les novetats introduïdes pugin el llistó de cara al futur, posicionant l’esdeveniment com una referència a nivell europeu. Si en 2013 va ser la primera vegada que es van nedar 1900 metres, seguits de 90 quilòmetres de ciclisme i 21 de carrera a peu a la província de Castelló, 10 edicions després l’evolució contínua imparable.

Un dels primers punts del full de ruta de l’esdeveniment, era continuar amb el posicionament internacional que va començar en 2019 i que la pandèmia havia posat en estand-by. Per a això, l’organització ha reunit un gran cartell de triatletes professionals entre els quals destaquen Maurice Clavel, Lukasz Wojt i Emilio Aguayo en categoria masculina i Saleta Castro i Helene Alberdi en categoria femenina. També s’han publicat per primera vegada una bossa de premis en metàl·lic, amb una quantitat total de 10.000€ convertint-se en un dels triatlons de major dotació econòmica d’Espanya. Al seu torn, la prova serà puntuable tant per al rànquing nacional de Mitjana distància de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) com per al rànquing mundial de la Professional Triathletes Organization (PTO).

Rècord de participació
global i femenina

Infinitri Peníscola 2022 ha trencat també la barrera del rècord de participació global, situant-lo en més de 1.100 triatletes, sent a més en un 96% de fora de la província de Castelló, convertint l’esdeveniment en un referent en turisme esportiu. Aquesta volta a nombres de participants pre-pandèmia, reafirma l’esforç que va realitzar l’organització per a dur a terme les edicions 2020 i 2021 baix estrictes mesures anti-Covid, ja que va permetre no deixar de costat a participants, institucions i patrocinadors, malgrat haver-ho de que fer amb limitacions que feien molt complicada la seva realització. A més de la participació global, s’ha complert amb uns altres dels objectius plantejats inicialment: superar el màxim de participants femenines i situar-se per primera vegada en un percentatge de participació superior al 10%.

Tot gran esdeveniment amb l’objectiu de situar-se a l’avantguarda europea, ha d’elaborar i implementar un pla de desenvolupament sostenible, i el de Infinitri Half Peníscola està centrat en reduir l’impacte mediambiental que genera l’esdeveniment. Entre les accions que s’han dut a terme estan el mesurament de la petjada de carboni, i introduir material més sostenibles, com les samarretes elaborades a partir de plàstics reciclats, o la substitució de la publicitat en plàstic d’un només ús per tèxtil reutilitzable. També s’ha fet un gran pas endavant respecte a les activitats complementàries, entre les quals destaca InfinitriKids, un carrera infantil que es realitzarà el dissabte 30 d’abril i l’objectiu del qual és acostar l’esport als més petits introduint hàbits de vida saludable en lluita amb el gran problema que suposa l’obesitat infantil.

Encara que es manté l’essència de l’esdeveniment que va néixer en 2013, en aquesta desena edició es posen en marxa una sèrie de novetats quant a les ubicacions, entre les quals destaca el Triathlete Lounge, que passarà a ser el centre neuràlgic de la prova on es realitzarà, per exemple, el lliurament de dorsals o la zona de recuperació i restauració després de finalitzar la carrera, i que se situarà en una gran carpa a l’esplanada del port. Així mateix, es recupera la parteix sud del circuit de carrera a peu, que no es va poder dur a terme en 2020 i 2021 pels desperfectes causats per la borrasca Gloria, i que exposa tota la bellesa de les cales verges del Parc Natural de la Serra D’irta.

L’esdeveniment serà de nou retransmès en streaming igual que l’edició 2021, però per a aquesta X edició s’han duplicat les cambres mòbils i fixes, i es comptarà amb la presència en els comentaris tècnics de Victor del Corral, un dels millors triatletes de mitjana i llarga distància a Espanya, que aportarà els seus amplis coneixements després d’anunciar la seva retirada fa pocs mesos. A més, l’evolució de la prova i les seves classificacions en directe, podran seguir-se des de les xarxes socials de l’esdeveniment i des de la nova App de Infinitri Sports, disponible en l’Apple i Andorid.

Les activitats comencen el divendres 29 d’abril amb l’obertura de la Fira esportiva i artesanal, i el lliurament dels primers dorsals. Tota la informació sobre aquest tema es pot consultar en la web.

Directe