Vinaròs presenta la campanya d’Esport Popular 2022

Des del Consell d'Esports es busca la pràctica esportiva i d'un estil de vida saludable

La regidora d’Esports, Begoña López, amb el tècnic del Consell Municipal d’Esports, Nacho Chaler, ha presentat una nova edició de la campanya d’Esport Popular, que es torna a recuperar després de dos anys de suspensió. Una vegada més s’ha preparat una extensa programació de proves adreçades a tot el públic en general per gaudir de l’esport i sobretot fomentar un estil de vida saludable.

La campanya començarà el proper 6 d’abril amb el Dia Mundial de l’Activitat Física que es farà als col·legis, dedicada enguany a l’esport a adaptat. Sobretot voldrà donar visibilitat a les persones discapacitades i mostrar que elles també poden gaudir de l’esport.

El 29 de maig es recuperarà una de les proves amb més participació de la comarca la Marató Popular, mentre que el 3 de juny, a l’envelat de l’Atlàntic, se celebrarà la Festa de l’Esport Vinarossenc per a reconéixer els esportistes que han aconseguit importants èxits en les darreres temporades. Per al mes de juliol s’oferirà una nova edició de Jovesport adreçat als xiquets i xiquetes perquè puguen practicar diferents modalitats esportives, al mateix temps que s’ajuda als pares a conciliar la vida laboral amb la familiar.

Una de les principals novetats serà el 10k Nocturn que passarà al 10 de setembre amb l’objectiu d’ajudar a allargar la temporada alta. D’altra banda, per al dia 25 del mateix mes es farà el Dia de la Bici, una prova popular que any rere any augmenta la participació.

Per als últims mesos de l’any es farà la Caminada Popular el 6 de novembre, el Vol del Puig per al dia 13, mentre que la Volta a Peu de Nadal tancarà la temporada el 24 de desembre.

La regidora López ha destacat que “a mesura que s’apropen les dates de cada prova es farà la corresponent presentació per informar la ciutadania i sobretot disposen de temps per a realitzar les inscripcions. D’altra banda, López agraïa la col·laboració de totes les entitats esportives que faran possible la celebració de la campanya d’Esport Popular, així també com als patrocinadors.

Renovació del
Consell Municipal d’Esports, (CME)

El tècnic de l’àrea, Nacho Chaler, ha destacat que des del CME es farà un important esforç per a renovar la imatge de l’entitat, amb un nou logotip, que inclourà també la millora de la pàgina web, per fer-la més accessible i intuïtiva, així com augmentar la presència a les xarxes socials per donar més visibilitat a la feina que es realitza des del Consell.

Així mateix, Chaler comentava que també es realitzaran canvis a l’hora d’organitzar activitats, aquelles de caire popular es continuaran treballant des del CME amb la col·laboració de les entitats esportives, mentre que les proves competitives seran els clubs els encarregats d’organitzar-les, sempre amb la col·laboració del Consell.

Per últim, una altra de les novetats serà la inclusió de les activitats esportives infantils dintre de l’horari lectiu dels col·legis per arribar a tots els xiquets, d’aquesta forma es donaran a conéixer les diverses modalitats que es poden practicar a Vinaròs, com atletisme, natació o ciclisme, a més de fomentar entre els més petits l’esport dintre d’un estil de vida saludable.

Directe