L’Eco Rallye Renomar finalitza a Castelló després de tres dies de competició

Morella va acollir divendres l'eixida de la primera etapa

Aquest diumenge a la una del migdia ha finalitzat la novena edició de l’Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana després de tres dies de competició en els quals s’han recorregut gairebé 440 quilòmetres i s’han visitat prop de 40 municipis de tota la geografia castellonenca.

Des de primera hora del matí els vehicles híbrids i híbrids endollables han anat abandonant el parc tancat per a dirigir-se als proveïments de carburant finals que han determinat els índexs de consum durant la prova. Paral·lelament els models elèctrics han finalitzat la recàrrega obligatòria que ha resolt la despesa energètica.

Després d’aquests mesuraments per part de l’organització, els equips participants s’han desplaçat fins al Grau de Castelló per a poder gaudir d’un showcooking impartit per Miguel Barrera. El xef del Restaurant Cal Paradis, guardonat amb una estrella Michelin, ha elaborat diferents plats que han permès als equips nacionals i internacionals conèixer de primera mà la gastronomia castellonenca. Una vegada finalitzada aquesta activitat, tots ells s’han dirigit a l’Hotel Luz per a celebrar la Cerimònia de Premis, que inicialment estava prevista que se situés en la Plaça d’Espanya de la capital de la Plana però que a causa de la pluja s’ha hagut d’emplaçar en aquest lloc.

En l’aspecte esportiu, Eneko Conde i Lukas Sergnese (Kia Soul) s’han alçat amb el primer lloc en el certamen internacional en imposar-se als txecs Michal Žďárský i Jakub Nabelek (Hyundai Kona EV), que han estat segons. El trio guanyador l’ha completat la parella formada pels asturians Carla Álvarez i Daniel Remón (Hyudai Kona EV), que pujaven per primera vegada a un podi d’aquesta disciplina.

En la categoria d’elèctrics del Campionat d’Espanya d’Energies Alternatives han estat els castellonencs José Manuel Pérez Aicart i Javier Herrera (Hyundai Kona EV) els que s’han alçat amb el primer lloc, per davant d’Álvarez i Remón i Conde i Sergense, que finalment han estat tercers.

Pel que fa als vehicles híbrids endollables, Santiago Sánchez i Francisco Javier Ortega (Toyota RAV4 Plug-in) han estat els primers classificats seguits dels vigents campions d’aquesta categoria, Hugo Velasco i Celso Roces (Suzuki Across). El tercer lloc ha recaigut en la parella formada pels locals Alejandro Esteban i Víctor Martín a bord d’un Mercedes CLA 250e.

Per part seva, el expiloto mundialista Luís Climent (Lexus UX 250h) s’ha imposat, al costat del pluricampeón de la Comunitat Valenciana de rallyes, Víctor Buades, entre els híbrids per davant de Francisco Castro i Núria Martínez, també al volant d’un Lexus UX 250h. Totes dues parelles, inscrites per bp Espanya, han participat amb l’objectiu de convertir la seva eficiència en quilos de menjar que seran donats de manera íntegra al Banc d’Aliments de Castelló en una iniciativa solidària denominada Eco Rallye bp Solidari. Han completat el podi en aquesta categoria els castellonencs Óscar Donet i Ana Caballer (Toyota CH-R).

El Trofeu Renomar per al millor equip regularista en el tram programat durant la primera jornada de la prova, en el qual es van recórrer els parcs eòlics que la companyia valenciana posseeix a la comarca dels Ports, ha estat finalment per a la parella formada pels castellonencs Lucas Pérez i Miguel Ángel Casado (Hyundai Kona EV).

Pel que fa al tram TR-Plus, ha recaigut en José Ignacio Marcos i Alfonso Oiarbide (Renault Zoe) en la categoria d’elèctrics; en Hugo Velasco i Celso Roces (Suzuki Across) en la d’híbrids endollables; i en Toni i Aday Luján (Renault Arkana) en la d’híbrids.

Finalment, el Trofeu Francisco Blanch, que l’organització del certamen ha atorgat en memòria del qual fora el primer secretari del Ressò Rallye de la Comunitat Valenciana, ha estat en aquesta ocasió per a l’equip format per Carlos Sergnese i Joseba Rodríguez (MG ZV EV).

El lliurament de premis ha estat a càrrec del conseller delegat de Renomar, Juan Antonio Suárez; del director d’actius de Renomar, Eloy Santos; del responsable de desenvolupament de negoci de Circutor, Pere Soria; del responsable de màrqueting de la Federació Espanyola d’Automobilisme, José María Fortuño; del regidor de Mobilitat Sostenible del Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes; i del regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Onda, José Vicente Iserte.

Aquesta novena edició de l’Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana, que ha inaugurat el Campionat d’Espanya d’Energies Alternatives i la FIA ecoRally Cup, ha comptat amb el major nombre de pilots especialistes inscrits fins avui. Durant tres dies, els més de 40 equips participants han recorregut prop de 40 municipis entre els quals ha destacat Morella, que va acollir l’eixida de la primera etapa, i Oropesa i Onda, que s’han convertit en ciutats satèl·lit en acollir ahir diferents controls horaris de la competició.

Directe