Morella acull l’eixida internacional de l’Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana

Passarà per davant de les torres de Sant Miquel i eixirà de la ciutat pel portal de Sant Mateu

Morella acull per segona vegada l’eixida internacional de l’Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana el pròxim divendres 4 de març. La prova s’iniciarà a l’Espai Firal i recorrerà els voltants de la ciutat, ja que els cotxes passaran per davant de la porta de Sant Miquel i eixiran pel portal de Sant Mateu. A més, a partir del dijous arribaran els cotxes a l’Espai Firal on estaran exposats fins al moment d’iniciar la prova, a les 12.00 hores del divendres.

Avui, la plaça de les Aules de Castelló ha albergat la presentació de l’Eco Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana. En aquesta han participat la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, el president del comité organitzador de la prova, Fernando Lobón, i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb altres representants de les empreses i institucions patrocinadores i col·laboradores.

La novena edició d’aquesta competició compta amb 40 equips de diferents nacionalitats i ha completat el límit d’aquestes. La participació ha estat limitada, igual que en l’edició anterior, a causa de la COVID-19 per a garantir la participació completament segura. Tot i això, l’Eco Rallye compta amb especialistes internacionals i nacionals.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’una competició innovadora que eixirà des de Morella i pretén potenciar la mobilitat de manera sostenible i l’energia renovable”. L’edil ha comentat que “és un plaer que hagen comptat amb Morella una altra vegada per a albergar aquest projecte”. Finalment, ha explicat que “eixiran de l’Espai Firal, passaran per davant de les torres de Sant Miquel fins a eixir de la ciutat pel portal de Sant Mateu”.

La diputada d’Esports, Tania Baños, ha afirmat en la presentació que aquesta prova “és un clar exemple de com fomentar les activitats esportives sostenibles a la nostra província”, i ha reflexionat sobre això desitjant que “els mecanismes que es desenvolupen en aquesta prova puguen ser en el futur els nostres mecanismes de vida a l’hora de desplaçar-nos en el dia a dia, valorant les energies renovables i l’oportunitat que ens donen per a canviar el nostre model i fer-lo sostenible”.

Aparador
ECO

Una prova que es caracteritza per ser l’única competició automobilística del món en la qual els vehicles arrenquen impulsats per energies cent per cent renovables. A més, per a aquesta ocasió s’han implementat importants millores en la infraestructura de recàrrega elèctrica inicial, amb l’objectiu de potenciar encara més el missatge de sostenibilitat que aquesta competició pretén transmetre.

Promoció esportiva
i turística

Baños ha recalcat que aquest esdeveniment ‘’recorre més de 440 quilòmetres de les nostres comarques durant tres dies, cosa que suposa una oportunitat perfecta perquè tant participants de la prova com espectadors nacionals i internacionals puguen conèixer els meravellosos llocs i paisatges que ens ofereix Castelló’’. El Ressò Rallye Renomar de la Comunitat Valenciana 2022 arrencarà el divendres 4 de març a les dotze del migdia des de Morella, amb la sortida del primer participant, i acabarà a la ciutat de Castelló el diumenge, visitant 40 municipis de set comarques diferents de la província.

Així, des de Morella parteix la modalitat internacional que compta amb tres etapes. La primera ix de la capital dels Ports i arriba a Castelló, i les altres dues tenen com a seu principal la principal ciutat de la província.

Directe