Crist racistes al Vilafranca-Morella

El Morella s’emporta als penals el derbi de la Nostra Copa front al Vilafranca

El partit entre el CF Vilafranca i el Morella FC, pertanyent a la 2ª eliminatòria de ‘La Nostra Copa’ i que enfrontava als dos equips de la comarca dels Ports, es saldava amb victòria del Morella FC a la tanda de penals. Una eliminatòria que disputaven equips de 2ª Regional contra equips de 1ª Regional, tenint en compte el factor de proximitat geogràfica i al camp de l’equip de menor categoria.

Un partit que al primer temps a dominar més el conjunt morellà i en el que el Vilafranca anava aguantant sense que es moguera el marcador. De fet, el CF Vilafrana va comptar amb alguna ocasió de gol, sent les millors oportunitats per al Morella FC però sense saber resoldre les jugades cara al marc contrari.

A la segona part, el joc del Morella FC va ser cada vegada més espés i als visitants els costava moltissim superar a un Vilafranca que va millorar clarament les seues prestacions defensives respecte a partits anteriors. Però el Morella va marcar i ho va fer a l’eixida d’un còrner amb un implacable remat de cap de Miguel Ángel quan corria el minut 60 de joc. 0-1 per al Morella. Una acció que pareixia poder definir el partit al camp del Serrito, davant d’un quadre local que no es va rendir en cap moment i ho va intentar fins al darrer segon, aconseguint l’empat a 1 al minut 93 per mediació d’Adrián Gil, al segon pal i també a l’eixida d’un còrner. Un gol que feia pujar l’empat (1-1) al marcador del camp del Serrito entre el Vilafranca i el Morella i que amb el xiulet final de l’àrbitra del partit, conduia a vilafranquins i morellans a una inèdita tanda de penals al Serrito on feia molts anys que no es resolvia un partit d’aquesta manera.

També la tanda va ser molt igulada si bé amb encert en els llançaments si bé el porter del Morella, Javi Gracia li parava el llançament a Pau, fet que va decantar la victòria a favor del quadre morellà.

Crits racistes

L’acta del partit recollia la circumstància de que un petit grup d’aficionats locals van llançar insults racistes a un dels futbolistes del Morella, amb sons que intentaven reproduir el que fan alguns animals. Els mitjans de comunicació sensacionalistes provincials van amplificar el fet. Des del consistori vilafranquí lamentaven la situació, demanaven disculpes al Morella FC i afirmaven que el grup de persones al que ja havien identificat, de cap manera representen a la societat vilafranquina.

Directe