‘Pedals de conquesta’ realitza una prova pilot amb 22 corredors

Amb eixida i arribada a Herbers, la ruta ciclista passa per quasi tota la comarca dels Ports

El cap de setmana tenia lloc la prova pilot de la ruta ciclista ‘Pedals de Conquesta’, un projecte que començava a formar-se fa un any amb un grup d’amics aficionats al ciclisme de carretera, conscients del gran potencial amb el que es compta a la comarca dels Ports en aquesta disciplina esportiva. En un principi es plantejava emular a altres territoris en la possibilitat de dissenyar una ruta que unira diferents pobles de la comarca dels Ports amb la bici de carretera.

La prova pilot es desenvolupava amb 22 corredors i corredores casi tots ells pertanyents a municipis de la comarca dels Ports o terres veïnes. La idea de ‘Pedals de Conquesta’ és la de confeccionar un projecte i un circuit que als propers anys es puga fer públic oficialment i que es puga convertir en una marca turística comarcal de cara a la gent que vullga practicar aquest esport.

Certament, des de l’organització de ‘Pedals de Conquesta’, Adrià Serret d’Herbers comentava que s’han potenciat moltes classes de turisme a la nostra comarca, com el familiar, el de muntanya….encara que el de la bicicleta encara no s’havia promocionat fins ara. La nostra zona compta amb ports de muntanya destacats a les carreteres que fan encara més atractiu un paisatge que ja de per si agrada molt als visitants.

La ruta encara no és definitiva, però en la prova pilot es van recòrrer 136 kilòmetres amb un desnivell d’uns 3.000 metres amb eixida des d’Herbers, passant per Morella, Forcall, Cinctorres, Portell i Vilafranca, per a tornar per Castellfort, Cinctorres i Morella, novament fins a Herbers. El participant més ràpid en cobrir el recorregut va emprar un temps de 5 hores i 30 minuts.

Des de l’organització, Adrià Serret també apuntava que tal vegada es va produir alguna errada en l’itinerari, que es tindrà que canviar per millorar la ruta en el futur. Es vol reflexionar al voltant de la prova pilot i parlar amb els diferents clubs de ciclisme de muntanya i la pròpia Mancomunitat Comarcal per veure com s’acaba plantejant aquest il·lusionant projecte.

Des de ‘Pedals de Conquesta’ es va voler dedicar la jornada esportiva al company José Luis Altabás de Vilafranca, persona molt implicada en l’esport de la comarca dels Ports.

Directe