Tres cinctorrans al cim més alt d’Àfrica

Miguel Ángel Montserrat, Javier Marín i Santi Querol culminen la seua expedició al Kilimanjaro

Tres cinctorrans al cim més alt d’Àfrica

Miguel Ángel Montserrat, Javier Marín i Santi Querol, membres del Club de Muntanya ‘La Roca Parda’ coronaven el passat dilluns 20 de setembre el pic més alt de la cordillera del Kilimanjaro a Tanzània. Es tracta en concret de la muntanya del Uhuru Peak amb 5.895 metres d’altitud, muntanya coneguda com al sostre d’Àfrica.

Els tres membres del Club de Muntanya ‘La Roca Parda’ pretenien realitzar aquesta expedició a Àfrica l’any passat al mes de setembre, si bé la situació per la pandèmia de la Covid-19 va obligar a canviar les dates de l’expedició. Finalment ha pogut ser realitzada enguany i després de 5 o 6 jornades de ‘trekking’ per part dels expedicionaris i dels guies que els acompanyaven coronaven la muntanya per la ruta que prèviament havien escollit. Per poder dur a terme una expedició d’aquestes característiques al Parc Nacional del Kilimanjaro (Tanzània) va ser necessari per part dels tres muntanyistes cinctorrans fer tasques administratives prèvies i fer les reserves per dur endavant aquesta aventura.

Per dur endavant una ascensió com aquesta, que pràcticament començava als 1.800 metres sobre el nivell del mar i pujava fins als 5.895 del cim del Uhuru és necessària una aclimatació prèvia. De fet, els muntanyistes dormien cada nit un poc més avall del lloc fins al que havien pujat, per tal d’aclimatar-se cada dia a l’altitud en la que es trobaven. Comptaven també a banda dels guies i portadors amb un cuiner que s’encarregava de preparar les menjades.

Certament, els expedicionaris no van poder veure el cim del Uhuru Peak, al Kilimanjaro fins a que van estar prou a prop, ja que els núvols impedien la visibilitat. Al ser una muntanya tant elevada les boirines complicaven aquest fet. Si bé, una vegada coronada la muntanya els alpinistes cinctorrans si ven poder contemplar la impresionant glacera del Kilimanjaro, una de les imatges més icòniques d’aquestes muntanyes d’origen volcànic. De fet, el sistema muntanyós del Kilimanjaro està format per tres volcans inactius i el seu pic, Uhuru quasi a 6.000 metres és on van arribar els tres aventurers cinctorrans.

Una experiència inovidable en un dels llocs més elevats del planeta Terra i la màxima altura de tot l’extens territori africà. Miguel Ángel Montserrat, Santi Querol i Javier Marín han aconseguit un dels seus somnis a les elevades muntanyes de Tanzània.

Directe