“Per a mi és un orgull lluir el nom de Benassal allà on les curses em porten”

Judit Pitarch, de 16 anys, és campiona autonòmica de curses per muntanya en categoria cadet femení

“Per a mi és un orgull lluir el nom de Benassal allà on les curses em porten”

Judit Pitarch Tena té 16 anys i és natural de Benassal. Ella és una gran esportista i les curses de muntanya ja formen part de la seua vida. En l’actualitat cursa primer de Batxillerat i, encara que no té clar que estudiar en un futur, sempre prioritza els estudis davant qualsevol carrera o entrenament. Li agrada la història, humanitats, ajudar a la gent i clar, també, la muntanya. Segons ella mateixa assenyala, és una apassionada de la naturalesa.

La jove benassalenca es va iniciar al món de les curses fa més de dos anys i la seua primera carrera va ser una mitja marató per asfalt a Castelló. “Al kilòmetre 10 ja volia deixar-ho però el cap em va guiar i vaig veure que podia. La resta de kilòmetres els vaig gaudir molt i vaig acabar molt bé”, recorda Judit.

Per això i gràcies a la seua constància es va proclamar campiona autonòmica de curses per muntanya en categoria cadet femení després de guanyar una carrera a Crevillent, una a Banyeres de Mariola i l’altra a Ròtova en 2020. A més a més, també és campiona autonòmica en kilòmetre vertical a Finestrat, amb la pujada del Puig Campana aquest mateix any. Així, aquests guardons, li han permés ser seleccionada i anar a lluitar pel campionat d’Espanya. “Quan estic a la cursa m’oblide de tot i soc molt feliç. És una lluita que faig en mi mateixa, no m’agrada mirar cap amunt, així no veig la muntanya i pense que puc. És una batalla mental” assenyala la jove.

Judit és molt constant i té una tècnica infal·lible per poder arribar al final fent el millor temps possible. “És saber tindre constància i no pensar mai que no pots. Jo pense que ho he d’intentar perquè puc, puc acabar la carrera i fer bon temps. És molt important saber que el cap guia a les cames i no al revés”, afirma orgullosa.

A l’octubre farà 17 anys i Judit vol seguir entrenant dur per poder viure experiències tan enriquidores com aquesta. “Anar al Campionat d’Espanya va ser un somni per a mi. M’ho vaig passar molt bé. L’ambient amb les companyes és genial i espere seguir molts anys en aquest món perquè m’encanta”, ressalta.

Entrena pel poble que l’ha vist créixer quasi tots els dies, sempre que els estudis li ho permeten. Ella, un exemple de constància. Judit, a cada cursa derroca el mur. El cap sempre li guanya a les cames.

Directe