Benicarló serà la capital del ciclisme el cap de setmana del 12 i 13 de juny

Enguany es recupera la Ronda Ciclista al Maestrat, amb 23 equips confirmats

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la regidora de Turisme, Isabel Cardona, el regidor d’Esports, Fernando Jovaní, i el president de la Unió Ciclista Benicarló, Héctor Ballester, han presentat avui dos proves esportives que convertiran Benicarló en la capital del ciclisme el cap de setmana del 12 i 13 de juny: la I Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló i la 45a Ronda Ciclista al Maestrat.

Miralles s’ha mostrat molt satisfeta pel fet que Benicarló siga el centre del ciclisme de la comarca. «El ciclisme ha anat adquirint un paper fonamental i estructurador del teixit social del nostre poble i, a més, suposarà un nivell de promoció turística molt important, tant per a Benicarló com per a la resta de la comarca».

El dia 12 de juny Benicarló abanderarà la I Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló, amb sortida i arribada a la plaça de la Constitució. Segons ha explicat el president de la Unió Ciclista Benicarló, «la I Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló és una carrera de duresa considerable, amb 156 quilòmetres i 2.230 metres de desnivell i tres ports de muntanya». Ballester ha detallat que «la previsió és donar la sortida a les 8.30 hores amb una sortida neutralitzada fins a Santa Magdalena, i que els primers participants arriben a Benicarló entre les 13.30 o 14.00 hores». Tot i això, l’activitat ja començarà divendres de vesprada, amb l’entrega dels dorsals i de la bossa del corredor i la celebració de la Fira del Corredor.

La regidora de Turisme ha subratllat que «amb aquesta marxa, la Unió Ciclista té com a objectiu crear una marca turística esportiva al voltant de les bicicletes, la qual tindrà un impacte en el turisme de Benicarló i de la comarca». En aquest sentit, la regidora ha afegit que «les carreres duren unes hores, però els beneficis econòmics per a l’hostaleria, la gastronomia i la promoció del municipi estan més que demostrats, per això des de l’Ajuntament donem suport a aquesta iniciativa».

El regidor d’Esports ha destacat que «aquesta marxa és fruit de molt de treball i és possible gràcies a la sinergia entre les administracions públiques, les empreses privades i el voluntariat» i ha assegurat que «la marxa ha vingut per a quedar-se».

Actualment, ja hi ha vora 400 persones inscrites per a la I Marxa Cicloturista Ciutat de Benicarló. Les inscripcions es poden fer a través de la pàgina web hj-crono.es fins al 14 de maig.

Pel que fa a la Ronda Ciclista al Maestrat, després d’uns anys en què no s’havia pogut organitzar la carrera per a ciclistes amateurs, enguany es recupera el 13 de juny amb una participació de 23 equips, que segons ha declarat el president de la Unió Ciclista Benicarló, «és un èxit perquè els anys amb més participació havien corregut al voltant de 12 equips».

Ballester ha assenyalat que «tenim confirmats els millors equips i els millors corredors» i remarcat que que «en total es reuniran a Benicarló 184 ciclistes, més els 23 cotxes d’equip i les motos, la qual cosa serà un gran espectacle per a Benicarló i per a tota la comarca».

Directe