Els cotxes de l’Eco Rallye es carreguen a la subestació de Fraiximeno

Es la primera prova automobilística del món que arranca impulsada per energia renovables

Els cotxes de l’Eco Rallye es carreguen a la subestació de Fraiximeno

Ja està tot preparat perquè demà Morella siga l’escenari, per primera vegada, de l’eixida de l’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana, primera cita de la temporada dels campionats nacional i internacional de la disciplina. Un any més la província de Castelló tornarà a convertir-se en el centre neuràlgic de la electromobilidad. La competició afronta aquesta vuitena edició com una de les més noves i ambicioses celebrades fins avui, en convertir-se en la primera prova automobilística del món que arranca impulsada per energia renovables.

Per a aconseguir aquest objectiu, l’equip organitzador s’ha traslladat a la comarca dels Ports, on es troba un dels parcs eòlics més importants de la Comunitat Valenciana. A la subestació del Fraiximeno s’ha disposat d’una completa infraestructura de recàrrega inicial formada per dos dispositius súper ràpids de càrrega de cent quilowatts que els equips participants han estat utilitzant des de primera hora d’aquest mateix matí.

L’Eco Rallye de la Comunitat Valenciana 2021 tornarà a comptar amb tres dies de duració en els quals recorrerà prop de 40 municipis de les diferents comarques de la província de Castelló, entre els quals destaca, a més de Morella, la localitat d’Oropesa, que un any més acollirà un control horari de la competició. La Plaça d’Espanya de la capital de la Plana continuarà sent el centre d’operacions de la prova acollint la resta d’eixides.

Donada la situació sanitària, l’organització del certamen ha implementat un exhaustiu protocol sanitari que compta amb l’aval de la federació nacional i internacional i de les principals autoritats sanitàries, que s’ha anat actualitzant constantment per a complir amb totes les novetats en matèria de seguretat.

Amb l’objectiu de garantir el compliment d’aquest pla de seguretat, la participació s’ha vist limitada a 40 equips, la qual cosa no ha impedit que destacats pilots d’altres disciplines automobilístiques com Luis Moya (Volkswagen ANEU.3), Miguel Fuster (Porsche Taycan), José Antonio ‘Cohete’ Suárez (Skoda Octavia RS iV), Luis Climent (Kia Niro), Mia Bardolet (Seat Lleó eHybrid) o Marta García, entre altres professionals destacats.

A ells se li sumarà un planter d’excepció d’especialistes en eficiència, entre els quals destaquen els subcampions del certamen internacional, Guido Guerrini i Francesca Olivoni (Renault Zoe), que tornen a Castelló per tercera vegada consecutiva. La internacional també serà a càrrec dels txecs Michal Žďárský i Jakub Nábělek (Volkswagen ANEU.3), que després d’alçar-se amb la victòria en el Ressò Rallye de Bohèmia s’han marcat com a objectiu fer-se amb el campionat FIA d’enguany.

En l’apartat nacional els vigents campions, tant en la categoria d’elèctrics, Txema Foronda i Pilar Rodas (Hyundai Kona EV), com en la d’híbrids endollables, Eneko Conde i Loren Serrano (Kia-Niro), es donaran cita en el ressò rallye però aquesta vegada convertits en rivals. Els castellonencs, Lucas Cruz i Miguel Ángel Casado, actuals subcampions d’Espanya, se sumaran, també a bord d’un Kia e-Niro, a la categoria reservada a vehicles elèctrics, la mateixa en la qual participarà un any més Óscar García i Sergio Marco (Volkswagen ANEU.4) que aspiren a aconseguir els mateix resultats que l’any passat en el qual van ser sens dubte uns dels grans protagonistes. Els bascos, Carlos i Lukas Sergnese (Peugeot 1008E GT), i els canaris, José Antonio i Aday Luján (Renault Clio HEV), provaran sort en la competició castellonenca després de la seua participació en altres ressò rallyes integrats en el campionat nacional.

Kia Automoció Cano, l’Ajuntament de Castelló, la Diputació Provincial i Renomar encapçalen la llista de patrocinadors oficials del Ressò Rallye de la Comunitat Valenciana 2021, en la qual també figuren altres empreses i institucions com BP España, Acciona, El Corte Inglés, myRecarga, Circutor, el Patronat d’Esports de Castelló, l’Ajuntament d’Oropesa, la Generalitat Valenciana o l’Ajuntament de Morella.

Directe