Reobri el pàdel i les pistes de tennis de la Fàbrica Giner

Tornaran a ser presencials les classes d’idiomes i música

Des d’aquest dilluns, primer de març, la ciutat de Morella entrarà en la fase de xicoteta desescalada que permet les noves mesures aprovades per la Generalitat Valenciana i que afecten, sobre tot, a hostaleria, comerç, pràctica de l’esport individual i centres de formació municipals. En aquest sentit, des del consistori morellà s’obriran la pista de pàdel junt el Poliesportiu Jaume I i les de tennis de la Fàbrica de Giner. De la mateixa manera tornaran a impartir-se classes presencials del Centre Formatiu municipal, com anglès i Escola de Música.

Els comerços del municipi podran romandre oberts tots de nou fins les 20 h. i els essencials podran continuar amb el seu horari habitual. La hostaleria podrà estar oberta fins les 18 hores només a la terrassa, guardant les restriccions establertes com consumir assegut en taula, no més de 4 clients per taula, estar amb la mascareta posada i no usar el servei més d’una persona. També caldrà mantenir la higiene i la distància entre taules d’al menys 1,5 m.

Pel que fa als espais oberts les reunions no excediran el número de 4 persones. A les cases i espais tancats les limitacions són de dos persones, tret que siguen convivents. Es manté la limitació de mobilitat entre les 22h. i les 6h i el tancament perimetral de tota la Comunitat Valenciana, encara que s’ha eliminat el de les ciutats amb més població per als caps de setmana, com Castelló o Vila-real.

L’Ajuntament de Morella recomana seguir les normes de manera estricta per tal de poder mantenir-nos en el número de 0 contagis que gaudim des de fa unes setmanes. Per altra banda, continua a bon ritme el procés de vacunació, una vegada vacunats els majors de 90 anys, s’està procedint a injectar la vacuna als majors de 80 anys i grans dependents. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, valora com a molt positiu aquest fet i destaca que ‘la vacunació i el bon comportament social fa que a Morella puguem tindre un dels moments amb millors indicadors de la pandèmia’ tot i que recomana no abaixar la guàrdia perquè ‘el coronavirus està ahi i pot atacar de nou en qualsevol moment’.

L’Ajuntament de Morella continua estan informant i assessorant a la població de totes les mesures que cal seguir a cada moment. Aquestes mesures romandran vigents al menys fins el 14 de març i per part de la Policia Local es donarà suport en la senyalització i posada en funcionament d’estes indicacions a tots els establiments.

Sanitat manté tancats gimnasos
o pavellons esportius

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana publica aquest divendres 26 de febrer les mesures que afecten en matèria esportiva als clubs federats i no professionals. D’aquesta manera la Generalitat Valenciana permetrà els entrenaments de l’esport federat, dels Campionats d’Esport Universitari i dels Jocs de la Comunitat Valenciana sempre que siguen a l’aire lliure.

Els entrenaments dels equips esportius s’han de desenvolupar en grups estables i evitant contacte amb altres grups d’entrenament, sempre a l’aire lliure o en instal·lacions esportives oberts i en tot cas sense públic.

La Conselleria de Sanitat Ana Barceló, en la seu compareixença junt a Ximo Puig, es referia també a les competicions. En aquests moments es permetrà entrenar als clubs federats però només es podrà competir a les divisions que donen accés a categories nacionals amb els ascensos i a la competició professional de pilota valenciana.

Totes les instal·lacions esportives que no siguen a l’aire lliure continuaran tancades tal i com s’ha explicat des de la Conselleria de Sanitat en aquesta compareixença al voltant de les restriccions per la Covid-19.

Després dels anuncis efectuats en la vesprada del dijous 25 i la publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana el divendres 26 alguns organismes com la Federació Valenciana de Futbol estaven encara a l’espera d’emitir un comunicat oficial al voltant de les pautes a seguir per a la reanudació dels entrenaments dels equips de futbol federats.

Directe