Ix a licitació l’adequació i explotació de la Piscina Municipal per vora 11 milions d’euros

Per 25 anys, i inclou l’adequació de les instal·lacions amb 1,2 milions d’euros

Foto: Vicent Ferrer i Julià

La Plataforma de Contractació de l’Estat ha publicat la licitació del contracte de gestió de serveis per a la redacció, finançament i execució de les obres d’adequació de la Piscina Municipal i la posterior explotació en la modalitat de concessió administrativa.

A banda de concretar els termes de la concessió del servei, la licitació inclou també els treballs d’adequació de les instal·lacions, que es podran allargar un màxim de 2,5 anys, amb la condició que l’activitat esportiva quede afectada el mínim durant el període que duren les obres. El valor estimat del contracte és de 10.739.070,52 euros i es preveu un període d’explotació de 25 anys.

“Amb la publicació de la licitació”, ha dit l’alcaldessa, Xaro Miralles, “comencem a veure la llum per a obrir la Piscina amb totes les garanties legals i posem fi a un problema que no hem creat l’actual equip de govern, sinó que ve de molts anys enrere”. “Una vegada adjudicat el contracte —ha assegurat Xaro Miralles— tindrem el problema de la Piscina solucionat durant 25 anys”.

La problemàtica amb la gestió de la Piscina Municipal es remunta al 2008, quan l’Ajuntament va firmar un contracte amb la UTE FCC NitramPool per a la gestió de la Piscina mentre es licitava el servei, després de resoldre el contracte amb l’anterior empresa concessionària per incompliment.

Aquell contracte ha estat vigent fins ara, 12 anys després, quan els serveis jurídics de l’Ajuntament van determinar que el contracte amb l’empresa gestora era nul de ple dret. I va ser aleshores quan l’Ajuntament va decidir tancar les instal·lacions fins que no hi hagués una adjudicació definitiva.

“Des del dia que vaig anunciar el tancament de la Piscina”, ha remarcat l’alcaldessa, “aquest ha estat un tema prioritari, i ara, un mes i mig després, el meu compromís s’ha vist culminat amb la publicació de la licitació”.

Directe