25.000 euros de Diputació per a la VIII Infinitri Half Triathlon de Peníscola

Se celebrarà finalment el diumenge 18 d'octubre

Diumenge que ve se celebrarà la huitena edició del Infinitri Half Triathlon de Peníscola, una prova de mitjana distància que patrocina la Diputació amb 25.000 euros. Encara que inicialment estava programada per al 26 d’abril, va haver de ser suspesa per l’emergència sanitària i la declaració de l’Estat d’Alarma. També compta amb els patrocinis de l’Ajuntament de Peníscola, la Generalitat Valenciana i la Fundació Trinidad Alfonso.

La presentació oficial s’ha efectuat en el matí d’avui al pati del Espai Cultural Obert de la Plaça de les Aules i ha comptat amb la participació de la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, el director de projectes de la Fundació Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, i el director esportiu de Infinitri Sports, Manu García.

El Infinitri Half Triathlon de Peníscola és una de les proves més potents d’aquesta disciplina en la Comunitat Valenciana, que sol aconseguir una xifra de 1.200 participants. En aquesta ocasió, per l’aplicació dels protocols de seguretat i les restriccions a la mobilitat, el nombre d’atletes es redueix a 300.

Durant la presentació, Tania Baños ha explicat que “l’objectiu de la Diputació sempre ha sigut el de col·laborar amb la celebració de la prova, independentment que haja hagut de ser ajornada”, i ha aclarit que “en cas de no haver-se pogut celebrar, igualment haguérem col·laborat amb les despeses fixes de l’organització, com hem fet amb altres carreres, per a no deixar als organitzadors abandonats a la seua sort i perquè puguen tornar en 2021 amb més força”.

Els participants estaran citats per a nadar 1.900 metres al voltant del castell a les 8.30 hores, posteriorment faran front a un recorregut ciclista de 90 quilòmetres per l’interior de la comarca i finalitzaran amb una mitjana marató de 21 quilòmetres amb arribada en l’enigmàtica plaça de Santa María, que va ser escenari natural de la sisena temporada de Joc de Trons.

L’organització del Infinitri Half Triathlon ha elaborat un pla preventiu de 22 pàgines amb estrictes mesures de protecció enfront de la Covid, per a evitar riscos entre els participants, el personal de l’organització i el públic en general. Entre les mesures adoptades es limita l’aforament al 50% i s’estableix l’obligatorietat de portar màscara en tots i cadascun dels processos previs i posteriors a la carrera. A més, els atletes seran conduïts a l’eixida en grups reduïts que tindran l’obligació de mantindre la distància de seguretat. Els triatletes eixiran de tres en tres cada sis segons i en la prova ciclista estarà prohibit rodar en grup, sent a més obligatori observar una distància de dotze metres entre cada participant.

Encara que en aquesta edició no hi haurà participants de l’elit mundial per les restriccions existents per als desplaçaments internacionals, el nivell del VIII Infinitri Half Triathlon de Peníscola està garantit perquè en la línia d’eixida seran presents, entre altres, els guanyadors de 2017 (Beñat Sagarzazu) i 2018 (Jordi Montraveta) i la tres vegades subcampiona i recent guanyadora del Infinitri Half Almassora, Cristina De la Torre, al costat d’altres triatletes de primera fila.

Tota la informació referent a la prova i el seguiment de la mateixa es podrà realitzar a través de la web oficial de l’esdeveniment.

Directe