El Benicarló puja a tercera divisió 27 anys després

L'equip de Ramón Llopis torna a categoria nacional

Foto: @ajunt_Benicarló

L’Estadi Municipal d’Alberic ha albergat la final per l’ascens a tercera entre equips provincials. Borriana i Benicarló han disputat aquest partit en la seu de la Federació Valenciana per al Play off d’ascens a tercera divisió. Els dos equips s’han enfrontat després de superar la semi final que els va mesurar a la Unió Esportiva Tavernes de la Valldigna i al Muro club de futbol.

El partit va transcórrer pels derroters habituals, amb respecte entre les dues formacions. El Borriana va començar com a dominador però sense generar ocasions de perill. Al minut 27 els de la Plana Baixa es quedaven amb 10 després de l’expulsió de Chumillas per doble groga. El 0-0 es reflectia al marcador al finalitzar el primer acte.

En la segona part el partit es va desnivellar a favor dels benicarlandos. Una jugada individual de Brayan acabava al pal i el rebuig va arribar a Coqui, que va anotar després d’un xut col·locat des de la frontal de l’àrea. Amb el gol i la superioritat numèrica el Benicarló va adormir el partit buscant que el temps passara sense incidències. L’equip d’Oscar Calleja va buscar variants més ofensives amb els canvis per tal d’igualar el partit però no va gaudir de grans ocasions.

No va ser fins a la darrera jugada del partit quan una pilota penjada va tocar en les mans del benicarlando Collado. El col·legiat del partit, Barceló Gómez va assenyalar els 11 metres i Pablo Picó no va notar la pressió, anotant la pena màxima i enviant el partit a la tanda de penals.

Els llançaments des del punt fatídic van coronar al porter argentí Portigliatti com a heroi al aturar 2 llançaments, contribuint a l’ascens del Benicarló a tercera divisió per primera vegada en 27 anys.

Directe