Benicarló tancarà l’any esportiu amb la Sant Silvestre i el Cros Ciutat de Benicarló

Dues curses programades per als dies 31 i 15 de desembre respectivament

El regidor d’Esports, Fernando Jovaní, junt al president del Club Atletisme Baix Maestrat, Gerardo Serrat, ha presentat aquest matí les dos principals activitats esportives que serviran per tancar l’any: el XXXIX Cros Ciutat de Benicarló i la 42 edició de la Sant Silvestre benicarlanda, la més antiga de les que s’organitzen a la Comunitat Valenciana. El regidor ha destacat que «la Sant Silvestre és una prova amb un caràcter familiar i festiu, que va més enllà de l’habitual aspecte competitiu de l’esport». En el marc d’aquesta vessant festiva de la cursa s’inclou la concursa de disfresses, en la qual poden participar grups de tres o més persones que vagen disfressades a fer-se les fotos a la zona del photocall abans de començar la cursa.

Jovaní ha recordat que «la Sant Silvestre és una prova massiva que compta amb vora 700 participants, i per tant és una cursa que necessita de molta preparació en matèria de seguretat, per això demanem que la gent interessada s’inscriga el més prompte possible». Tant el regidor com Serrat han volgut agrair el treball dels voluntaris, «perquè sense el seu esforç seria inviable realitzar qualsevol d’aquestes proves».

El mateix dia 31 pel matí, a la Cambra Agrària, els participants hauran de passar a recollir les borses dels corredors i els dorsals, que enguany incorporen un llaç morat en contra de la violència de gènere. A més, «en el moment de recollida del dorsal és quan els participants poder aportar aliments de primera necessitat i participar en la recollida solidària d’aliments que ja fa sis anys que organitzem», ha recordat Serrat.

Pel que fa al XXXIX Cros Ciutat de Benicarló, se celebrarà el 15 de desembre i assistiran atletes de tota la Comunitat, al ser una prova puntuable per al Circuit Autonòmic de Camp a Través i també per al Circuit de Camp a través de la Diputació de Castelló. A més, també serà Campionat Provincial Escolar i Campionat Escolar Local de Cros. Com ja és habitual en les últimes edicions, també se celebrarà el Cros Popular.

D’altra banda, com que l’any que ve se celebra el 40 aniversari tant del Cros Ciutat de Benicarló com del Club Atletisme Baix Maestrat, Serrat ha anunciat que «tenim la idea d’organitzar la prova més important d’atletisme federat que tenim a la Comunitat Valenciana com és l’Autonòmic de Cros i per això ja hem realitzat la sol·licitud».

Les inscripcions es poden realitzar en línia.

Directe