Catherine Poletti, creadora de UTMB, participa en les Jornades de l’Esport de Morella

han estat impulsades per l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya per a desenvolupar les zones rurals d'España

@Catherine_UTMB

Catherine Poletti, la co-directora i co-fundadora de la UTMB®, la ultra trail més important del món, participarà dimecres que ve 9 d’octubre a Morella en les jornades “L’esport de muntanya com a element de promoció, agregació i desenvolupament sostenible en els territoris de muntanya”

La màxima encarregada de la carrera més prestigiosa del planeta vindrà per a explicar com ha canviat la vida al voltant de Chamonix i el seu majestuós Mont-Blanc després d’aquesta carrera que compta cada any amb més de 30.000 sol·licituds per a optar per una de les 10.000 places disponibles en aquesta prova internacional.

Les jornades, organitzades per l’Associació Espanyola de Municipis de Muntanya, esMontañas, pretenen ser el punt de trobada per a aprofundir en les bondats de la promoció de l’esport en territoris rurals a l’hora d’aconseguir el seu desenvolupament soci econòmic.

Poletti, juntament amb el seu marit Michel, van pensar fa 16 anys a completar el Tour de Mont-Blanc, clàssica travessia que dóna la volta a aquest emblema dels Alps en una setmana, en menys de 48 hores. Aquella primera edició va tenir 150 quilòmetres, 17.000 metres de desnivell acumulat i es van apuntar 700 participants. Només 67 van arribar a la meta, entre ells dos espanyols, Josep Artigas i Manuel Porte.

Actualment, la carrera que s’ha convertit en un esdeveniment esportiu d’escala internacional que compta amb 10.000 corredors de més de cent països, 2.000 voluntaris, 480 quilòmetres de recorreguts abalisats per camins i senderes de França, Itàlia i Suïssa i genera desenes de milions d’euros de benefici a la comarca de Chamonix.

En aquests moments, quan s’està debatent si incorporar o no el “trail running” com a esport olímpic, les paraules de Poletti poden ser molt vinculants a l’hora de prendre aquesta decisió.

De moment, l”efecte UTMB’ s’ha estès a altres països com la Xina (Gaoligong by UTMB), Oman by UTMB, l’Argentina (Ushuaia by UTMB) i aquest any Espanya gràcies a Val d’Aran by UTMB.

Aquestes jornades entren en el projecte Capital de la Muntanya que ostenta Morella en aquest any 2019, donat suport per la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis de Muntanya per a donar visibilitat als problemes de les zones rurals.

L’esdeveniment també comptarà amb altres noms propis com el President de esMontañas, Francisco Boya, el Cap Primer Francisco Caso, Cap de GREIM en Potes (Cantàbria), i encarregat dels salvaments més importants que es realitzen a Espanya o el president i el director de la Federació d’Espanyola d’Esports de Muntanya i Escalada, Juan Garrigós i Antonio Turmo.

A més, a les 8.30 hores del matí sortirà la marxa senderista De Morella Morella la Vella. Una ruta d’uns 14 quilòmetres que inclou una visita guiada als abrics amb pintures rupestres Patrimoni Mundial per la UNESCO. La volta a la ciutat es realitza amb autobús.

Directe