David Tena, escollit millor esportista de 2018 en la Gala de l’Esport

Manola Belda ha estat distingida amb el premi a la millor trajectòria esportiva

David Tena, escollit millor esportista de 2018 en la Gala de l’Esport
Els premiats, amb l'alcaldessa de Benicarló

La Gala de l’Esport ha desvetllat el nom del millor esportista de 2018. El tirador del Club de Cazadores San Huberto David Tena Pérez va aconseguir el premi que distingeix al millor esportista de la ciutat, i el va recollir de mans de l’alcaldessa, Xaro Miralles. El guardó reconeix l’esforç i la dedicació d’aquest tirador que, al llarg de la seua trajectòria, ha aconseguit grans marques en les quatre modalitats en les quals competeix: compak sporting, recorreguts de caça, foso universal i caça menor amb gos.

En la modalitat de compak sporting, David Tena ha fet terceres posicions en el campionat autonòmic de València i en el campionat d’Espanya de Calahorra ha empatat amb el segon classificat. A més, es va classificar en el número 85 d’un total de 700 tiradors al Campionat del Món d’Itàlia. Com a membre de l’equip nacional, va quedar en sisena posició.

Pel que fa a la modalitat de recorreguts de caça, Tena és campió provincial i tercer classificat en el campionat autonòmic. En foso universal, el tirador benicarlando ha estat subcampió provincial i en caça menor amb fos, subcampió intercomarcal.

El premi a la millor trajectòria esportiva va ser per a Manola Belda Marzá, coneguda pels seus èxits esportius durant molts anys de treball constant al capdavant del Club Mabel. És directora tècnica del club des de fa 32 anys i és tècnica nacional d’Educació Física i Gimnàstica Rítmica i jutgessa de Gimnàstica Rítmica.

Amb un ampli bagatge com a entrenadora i preparadora, Manola Belda és responsable tècnica de campus, clínics i jornades al seu centre esportiu des de 2006, és l’entrenadora en actiu més veterana de gimnastes de l’equip nacional de la Reial Federació Espanyola de Gimnàstica. També entrena gimnastes d’altres països, com ara Xile, Argentina, Bolívia o Noruega, i viatja arreu del territori espanyol difonent els seus coneixements tècnics a clubs i entitats esportives.

Pel que fa a l’entitat més destacada, el premi ha estat per al Club d’Atletisme Baix Maestrat per la seua gestió des de la perspectiva esportiva, social i econòmica. Fundat l’any 1981, el club va nàixer amb l’objectiu de fomentar la pràctica d’aquest esport a la comarca. Ràpidament, va créixer i va anar incorporant joves i adults per convertir-se en un referent provincial i autonòmic.

Paral·lelament a la formació i entrenament dels esportistes, el Club organitza nombroses proves a Benicarló (la tradicional Sant Silvestre o el Cross Ciutat de Benicarló) però també en diferents poblacions de la comarca, com ara Peníscola, Càlig, Sant Mateu, Cervera, la Jana o Santa Magdalena. Tampoc no descuida la vessant de promoció de l’esport infantil i escolar, per la qual cosa ha augmentat notablement el nombre de membres de 3 a 6 anys. Actualment compta amb 152 socis.

Durant la gala, es van fer mencions especials a esportistes que, per diversos motius, han quedat fora de concurs en la gala d’enguany, com María Añó (gimnàstica rítmica), Noa Ros (gimnàstica rítmica), Carla Masip (atleta 1.500m), Paula Cruz (halterofília), Adam Friki (kickboxing), equip sènior del Club de Pesca Deportiva Benicarló, Marta Lluch (duatló), Marta Ferreres (futbol americà), Yasmin Bergui (handbol), Cristina Ferrando (salt d’alçada), Alexis Sastre (salt d’alçada) i Nassim El Habas i Nayara Palazón (ball esportiu).

També es va destacar la iniciativa de «Viu Actiu», el programa pioner d’exercici físic i salut que ha implantat l’Ajuntament de Benicarló a la ciutat i que està sent un model per a nombroses poblacions de tota la geografia valenciana. I es va fer una menció especial per al Circuit de Curses Populars.

Directe