Estanislao Calabuig s’alça amb la victòria final de la V Volta Ciclista de Vilafranca

Amb 145 corredors participants que han homenatjat a Jofre Grau

Vilafranca ha viscut la quinta edició de la seva volta ciclista en memòria de Jofre Grau. En un ambient festiu i amb bon oratge 145 corredors d’un total de 16 equips han competit en aquesta prova de dues etapes que passa per paratges de la comarca dels Ports i per localitats com Portell o Castellfort.

Així, el guanyador absolut ha sigut Estanislao Calabuig, corredor de primer any de l’equip Hotel Tres Anclas amb un temps acumulat entre les dues etapes de 3h 20 minuts i 51 segons. Calabuig va fer valer la seva victòria en la primera etapa, on va aconseguir per guanyar la volta, ja que en la segona es va arribar amb un emocionant final en el qual diversos corredors van entrar amb el mateix temps, donant-se com a guanyador a Iker Bonillo amb temps de 1h, 45 minuts i 47 segons.

La classificació de la muntanya també va ser per a Estanislao Calabuig, que va acumular un total de 18 punts. L’actuació del corredor de l’equip Hotel Tres Andas li va valer també el podi a la categoria general combinada i a la de la regularitat, a més de la classificació dels corredors de primer any. Per equips, el guanyador ha sigut l’equip Grupo Deportivo Llopis procedent de Sant Vicent del Raspeig, a la província d’Alacant.

Video Thumbnail
Estanislao Calabuig s'alça amb la victòria final de la V Volta Ciclista de Vilafranca
Amb 145 corredors participants que han homenatjat a Jofre Grau
Betlem Pons forma part de l’organització de la volta

Els 145 corredors que han ocupat les carreteres dels Ports han eixit des de Vilafranca on l’organització s’ha encarregat de marcar els recorreguts i informar de totes les particularitats de la cursa. Entre 40 i 50 voluntaris han treballat en diferents fases del procés que ha culminat en la disputa d’aquesta cinquena volta ciclista a Vilafranca.

Aquesta cursa compta amb etapes de 60km, el màxim que permet la categoria que disputen els corredors. L’orografia de la zona fa que sigui una cursa dura.

La volta ciclista a Vilafranca també compta amb un punt verd perquè els corredors puguin deixar les botelles o embolcalls de menjar a meitat cursa, sent sancionats aquells que no compleixin.

Directe