Es presenta la XXXVII Volta Ciclista a Castelló

Demà arranca l'emblemàtica carrera en la qual 20 equips sub-23 travessaran bona part del territori provincial

La Diputació de Castelló impulsa la Volta Ciclista a Castelló 2019, que en la seua trenta-setena edició tornarà a recórrer la província del 13 al 16 de juny. Aquesta emblemàtica prova del ciclisme provincial s’ha consolidat com un gran referent del turisme esportiu de la província, ja que el seu desenvolupament suposa anualment més de 1.200 pernoctacions hoteleres i un impacte econòmic directe de 150.000 euros en els municipis de la província. El diputat provincial d’Esports, Luis Martínez, ha participat aquesta vesprada en la presentació de la prova per a la celebració de la qual la institució aporta 45.000 euros.

“Amb aquesta consolidada trajectòria queda patent, d’una banda, la qualitat esportiva de l’organització, i per una altra l’impacte econòmic i turístic que generen en el territori els esdeveniments esportius. Aquesta volta ciclista ha sigut des dels seus orígens una plataforma excel·lent per a la difusió de les virtuts turístiques de Castelló, al mateix temps que ha suposat una dinamització de l’activitat dels establiments dels municipis participants”, ha indicat el diputat.

Cal tindre en compte que aquesta col·laboració de la Diputació es contextualitza en l’impuls que dóna el Govern Provincial a l’esport com a dinamitzador de l’economia provincial a través de Castelló Escenari Esportiu. “Amb la Volta Ciclista constatem una vegada més que la nostra província és el millor escenari esportiu per a la pràctica del ciclisme, i no tenim més que recórrer les nostres carreteres especialment els caps de setmana per a comprovar-lo, tant en la part més costanera com de l’interior”.

Seran 20 equips sub 23 (18 nacionals i 2 internacionals), els que participaran en la competició que es desenvoluparà en quatre etapes i que discorrerà per una veintenade municipis de la província, sent el recorregut el següent:

La primera de les etapes partirà demà des d’Orpesa a les 15.30 hores per a tornar al mateix municipi. Seran 138 quilòmetres d’una primera etapa amb un port de muntanya en l’Alt de la Tafanera i 1.235 metres de desnivell positiu.

El divendres 14 de juny tindrà lloc la segona etapa de carrera, amb punt d’eixida a Onda entorn de les 15.00 hores. Amb un recorregut de 126 quilòmetres, serà l’inici de la muntanya i marcada per tres ascensions, coronant-se el Desert de les Palmes a tot just 16 quilòmetres de la meta.

La tercera etapa passa per Atzeneta,
Culla o Benafigos

Serà el dissabte 15 quan aquesta etapa siga l’oportunitat per a disputar un nou trofeu Penyagolosa. Partirà del Grau de Castelló, per Benicàssim, Borriol fins a Els Ibarsos, Atzeneta, Culla, Benafigos i Vistabella. 134 quilòmetres amb quatre ports de muntanya i un desnivell positiu de 3.041 metres per a una etapa que arrancarà a les 15.00 hores.

L’última etapa partirà de la capital de la província a les 10.00 hores, amb meta volant en L´l’Alcora, recorrerà a més Sant Joan de Moró, Vilafamés, la Pobla Tornesa i Borriol abans de tornar a Castelló

Directe