Més de 100 participants competiran al 2n Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella

Pol Roca, Francis Guillén, Isaac Estévez i Aida Torres opten a liderar el podi

La capital dels Ports albergarà aquest cap de setmana una intensa activitat esportiva amb el 2n Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella. Aquesta serà la segona edició d’aquesta competició, la qual comptarà amb més de 100 escaladors i escaladores que converteixen aquest esdeveniment en una gran trobada d’escalada dins del nucli urbà de la ciutat. Així, l’open pretén convertir-se en un aparador d’aquest esport per al públic general, així com un esdeveniment referent de l’escalada en aquesta zona.

La regidora d’Esports, Lola Viñals, ha destacat que “es tracta d’una competició diferent que aprofita les característiques de la ciutat per a mostrar un esport que normalment es practica als afores”. L’edil ha explicat que “és la segona edició de l’open i s’han superat sobradament les 65 persones que van competir l’any 2018. D’aquesta manera, més de 100 climbers i envairan la ciutat durant tot el cap de setmana”. Finalment, Lola ha aprofitat per a “animar a tots i totes a veure aquesta competició i agrair a la Societat Esportiva ESPEMO la seua implicació en l’organització d’aquest esdeveniment únic”.

Cal explicar que l’Open de Boulder Urbà JeansTrack Morella pretén ser una jornada de trobada i germanor dins del món de l’escalada. D’aquesta manera, els blocs que conformen la classificació tenen diferents dificultats perquè tots i totes puguen gaudir d’aquest cap de setmana esportiu. Encara així, compta amb un caràcter competitiu que atrau escaladors i escaladores de reconeixement l’àmbit nacional. Així, Pol Roca i Francis Guillén tornaran a la competició morellana a intentar revalidar els títols aconseguits l’anterior edició. A més, Isaac Estévez i Aida Torres també participaran en aquesta edició amb opcions a pujar al primer caixó del podi.

Aquesta és una competició única en la modalitat d’escalada en bloc. L’open aprofita diferents emplaçaments i parets de la ciutat per la fase de classificació amb una altura màxima de 7 metres, per la qual cosa no són necessaris arnesos, cordes i cascs. A més, hi ha repartides més de 50 línies d’escalada per tota Morella amb diferents nivells de dificultat i, per tant, distinta puntuació. Així, els i les sis amb més puntuació passaran a la final que es desenvoluparà al rocòdrom situat a la Plaça Colom.

Programació del 2n Open de Boulder Urbà
JeansTrack Morella

Aquesta característica competició es realitzarà els dies 18 i 19 de maig. Així, el dissabte es repartiran els dorsals al Pla dels Estudis a partir de les 9.00 hores. A les 9.30 hores s’explicarà als i les participants el procediment de la competició i a les 10.00 hores començarà la fase de classificació fins a les 16.00 hores. A les 18.00 hores tindrà lloc la gran final.

Una volta acabada la competició, es realitzara la prova del Lance del pernil al carrer Blasc d’Alagó a les 20.30 hores. A les 22.00 hores, sopar de germanor i festa nocturna al Pla dels Estudis.

El diumenge l’activitat es concentra al matí. A les 10.00 hores hi haurà una exhibició de lances al rocòdrom i a les 12.00 hores, prova amb corda a la Torre del Rei.

Directe