Gran impacte de la Trail Running a Todolella

L'ocupació ha estat el 100% durant el cap de setmana a la localitat

La II Trail Running celebrada a Todolella, aquest darrer cap de setmana, ha causat un gran impacte per al municipi que s’ha vist molt beneficiat per aquesta prova puntuable per al campionat d’Espanya de curses de muntanya. La competició va ser tot un èxit gràcies a la dedicació de l’organització i dels voluntaris que han fet aquest experiència molt més enriquidora tant per als corredors com per a les famílies i acompanyants.

A més de l’agraïment dels participants i visitants, Todolella ha rebut un gran retorn econòmic per als veïns del poble, ja que aquest ha presentat un 100% d’ocupació durant aquest cap de setmana, però no sols Todolella s’ha vist beneficiada, la majoria de pobles de la comarca han rebut visitants a causa del campionat.

El resultat és que gràcies al boca a orella i la repercussió que ha tingut el campionat en els mitjans de comunicació Todolella i la comarca han guanyat una gran visibilitat que en el futur pot portar a més visitants i oportunitats per al territori.

Enrique Meneses guanya la II Trail Running Todolella

Des del frontó de Todolella han sortit els corredors de la II Trai Running Todolella, prova puntuable per al campionat d’Espanya de curses de muntanya i que ha confirmat a Enrique Meneses com a campió nacional per novena ocasió després de la seva victòria.

Meneses ha completat el recorregut en un temps d’1 hora, 1 minut i 4 segons, arribant en primera posició a l’ermitori de Sant Cristòfol de Sarañana. Amb aquesta victòria es proclama campió d’espanya per 9º ocasió. La cursa ha destacat per la seva ràpida eixida amb els corredors fent una mitja molt alta però a mesura que els quilòmetres s’anaven acumulant Meneses ha pogut imposar el seu ritme i agafar un avantatge que ja no perdria. Aquest és el 9° campionat d’espanya per a Enrique Meneses i el 8° que aconsegueix de forma consecutiva. El gran valor d’aquesta fita està a mantenir-se durant tant de temps en la màxima exigència competitiva.

En la categoria femenina la guanyadora ha estat Virginia Pérez amb un temps d’1 hora, 14 minuts i 23 segons que ha realitzat una cursa tranquil·la i sense gran oposició per part de les seves rivals. Per a la corredora basca un circuit com el que s’ha trobat requereix un procés d’adaptació degut a les particularitats orogràfiques de la zona.

Corredors de moltes modalitats han coincidit en aquesta prova i l’adaptació ha sigut un factor diferencial a l’hora de poder competir, com ha sigut el cas de l’alfondeguillera Julia Font. En el cas de Julia, no ha sigut obstacle per aconseguir un temps de 16 minuts i 54 segons que li ha valgut una medalla del campionat d’espanya, classificatori per al pròxim Europeu.

Aquesta cursa està pensada per a totes les edats i alguns corredors veterans s’han animat a participar. Saturnino García és veí de Ceuta i als seus 73 anys ha guanyat la cursa en la categoría per a majors de 70 amb un temps de 52 minuts i 43 segons.

Participar en curses d’aquesta mena arribada certa edat pot semblar molt complicat però el secret de Saturnino està en no parar.

Directe