Més de 350 bikers arribaran a Morella amb la MedXtrem

Morella es convertirà en un circuit de BTT el primer cap de setmana d'abril

La MedXtrem, en una imatge d'arxiu / MIGUEL ÁNGEL TRONCHO

Un any més la ciutat de Morella rebrà als i les bikers de la Mediterranean Xtrem en la seua sisena edició. D’aquesta manera, els dies 5, 6 i 7 d’abril Morella es convertirà en un circuit de BTT, ja que les sendes i camins de l’orografia d’aquesta zona són perfectes per a la pràctica d’aquest esport. Cal destacar que aquesta competició genera una elevada ocupació d’habitacions a la ciutat, ja que Morella és l’epicentre d’aquesta.

La MedXtrem es compon de tres etapes centrades en la ciutat de Morella com a punt d’eixida o arribada. Així, la primera jornada de la cursa ix de Castelló fins a la capital dels Ports amb 140 quilòmetres de recorregut i un desnivell positiu de 3.500 metres. La segona etapa recorre el terme municipal de Morella durant 65 quilòmetres. Aquesta és l’etapa més tècnica a causa del desnivell de 2.000 metres acumulats en menys distància. Finalment, la tercera jornada ix des de Morella en direcció a Benicàssim per a sumar un desnivell de 2.400 metres en 120 quilòmetres.

Turisme esportiu

La regidora d’Esports, Lola Viñals, ha destacat que “la Mediterranean Xtrem és un esdeveniment marcat al calendari esportiu de Morella com una cita en la qual centenars de persones que passen el cap de setmana a la ciutat”. D’aquesta manera, l’edil ha explicat que “cada any participen bikers de primer nivell que fan que cada any aquesta prova siga més coneguda”. Finalment, Lola ha agraït “la inscripció de persones voluntàries, sobretot del club ciclista Piñofijo, els quals ajuden a coordinar la prova en diferents punts”.

També cal destacar que la Mediterranean Xtrem fa que Morella tinga una ocupació molt elevada. Així, Morella aposta cada volta més pel turisme esportiu, tant a l’hora de fer competicions com la gran quantitat de rutes disponibles a la localitat.

Directe