“La Vuelta” passa per la comarca dels Ports camí de la meta a Peníscola

Van entrar pel Portal de Sant Mateu per continuar per l'N-232 cap a la costa

“La Vuelta” passa per la comarca dels Ports camí de la meta a Peníscola

La 71 edició de la Volta Ciclista a Espanya ha visitat la comarca dels Ports amb la disputa de la seua 16ª etapa amb eixida a Alcanyís i arribada a Peníscola. Una etapa en la que el pelotó de la Volta Ciclista creuava bona part de la comarca, entrant per la Balma a Sorita i passant per la riera del Bergantes junt a poblacions com Palanques, Ortells, Villores i Forcall. La Volta arribava als carrers de Morella on es trobava instal·lat junt a la creu de Santa Llúcia el final de l’ascensió denominada ‘Alt del Castell de Morella’, de 3ª categoría. Finalment, els corredors de la Volta Ciclista a Espanya tornaven a la Nacional 232, per continuar el seu recorregut en direcció a Peníscola, passant pel Colomer (on es trobava l’avituallament de la jornada), baixant el Port de Querol i seguint per Vallivana. Gràcies a les imatges aèries es van poder veure moltes de les poblacions de la comarca dels Ports, el casc urbà de Morella amb panoràmiques del castell i també altres per les quals no passava la Volta, com és el cas de Todolella.

L’etapa va comptar amb el protagonisme d’una escapada de 6 corredors. Silvan Dillier, Sven Erik Bystrom, Julian Morice, Luis Ángel Maté, Davide Villella i Mario Costa van fugir del grup als primers kilòmetres i van fer tot el recorregut en escapada fins a 12 kilòmetres per a Peñíscola, on van ser neutralitzats. Als carrers de Morella, els corredors van entrar pel Portal de Sant Mateu i els 6 escapats comptaven amb una renda de 2 minuts i 40 segons sobre el pelotó. L’expectació als carrers de Morella va ser màxima, comptant-se amb aficionats del municipi i de la comarca per tal de veure en acció a corredors com Nairo Quintana, Chris Froome, Alberto Contador, Alejandro Valverde, Joan Estaban Chaves o Simon Yates entre molts altres. Els fugats van coronar l’Alt del Castell de Morella sent el primer en passar Luis Ángel Maté del Cofidis. Quasi tres minuts després, el gran pelotó de la Volta a Espanya es presentava al Portal de Sant Mateu, estirant-se moltissim per tal de passar-lo i enfilar el tram urbà pels carrers de Morella.

L’espectacle de la gran serp multicolor creuava Morella per tal d’iniciar el descens fins a la costa, que començava gairebé a Santa Llúcia en direcció a l’Hostal Nou, on també es van congregar, a l’igual que al Portal de Sant Mateu i a la zona de Sant Miquel gran quantitat d’aficionats per veure passar la Volta a Espanya.

Després de l’avituallament, instal·lat a la zona del mas del Colomer, s’iniciava el descens del Port de Querol i a la zona de Vallivana els termòmetres marcaven quasi 40 graus. Els equips dels ‘sprinters’ no estaven disposats a deixar que l’escapada prosperara i el ritme de captura va anar creixent. Barri d’Anroig, Xert, La Jana, Traiguera i Sant Jordi van veure passar la Volta de ben a prop i el pelotó arribava a la costa mediterrànea per Vinaròs i continuar per Benicarló fins a Peníscola, final de l’etapa.

A només 12 kilòmetres de la meta, l’escapada del día era neutralitzada i l’etapa es decidia a l’sprint a l’Avinguda Papa Luna de Peníscola. El luxemburguès Jean Pierre Drucker, del BMC Racing Team dels Estats Units aconseguia la victòria, per davant dels alemanys Rudiger Selig i Nikias Ardnt. El colombià Nairo Quintana manté el maillot roig de líder a 3 minuts i 37 segons del britànic Chris Froome. Tercer és el colombià Chaves, quart l’espanyol Alberto Contador i cinquè el també britànic Simon Yates. La Volta descansa a Castelló en la jornada de dimarts i dimecres es disputa una dura etapa per la provincia amb eixida des de la capital i meta a Llucena amb la dura ascensió final al port del mas de la Costa.

Directe