Compromís demana al PP que recupere el Pla Director de l’Aigua

“La Diputació de Castelló està obligada a actuar davant la situació d’emergència que es viu”, ha demandat el portaveu provincial de Compromís

Compromís demana al PP que recupere el Pla Director de l’Aigua

El nord de les comarques de Castelló es troba en situació d’emergència per sequera. La Confederació Hidrogràfica del Xúquer té previst decretar l’emergència, i “necessitem actuacions i planificació d’una situació que vàrem avisar”, ha lamentat el portaveu provincial de Compromís, David Guardiola.

“Fa pocs mesos el PP de la Diputació de Castelló va tombar la proposta de Compromís de decretar l’emergència climàtica a les comarques de Castelló”, i en canvi “aprovava un pressupost, on es retallaven les actuacions planificades per Compromís per actuar en el Pla d’Eficiència Hídrica”.

Guardiola ha demandat que “davant la situació de sequera que estem vivint, i després que la CHJ haja donat la raó a Compromís decretant la situació de sequera cal actua. Cal que el PP supere el negacionisme climàtic que comparteix amb VOX, i pose sobre la taula actuacions i planificacions com les que va fer Compromís quan tenia responsabilitat de govern”. Eliminar la proposta del Pla d’Eficiència Hídrica ha implicat eliminar 700.000 euros del pressupost provincial, però ara “suposa que els municipis de l’interior tinguen problemes d’abastiment d’aigua, com és el cas de Xodos”.

“Ja vam advertir que era una temeritat eliminar una pota esencial del Pla Director de l’Aigua”, i per això, Guardiola ha demanat que “es torne a activar la proposta de Compromís, que estava acordada amb els municipis per abastir d’aigua totes les comarques de Castelló. No es tracta que siga una proposta d’uns o altres, sinó que esta feta, i es pot activar”.

L’embassament d’Ulldecona sols compta amb l’11% de la seua capacitat, 1,2 hectòmetres d’aigua, el que suposa que “cal actuar i deixar de tancar els ulls davant la crisi climàtica que estem vivint”.

Directe