Ajudes al sector porcí

La Comunitat Valenciana impulsa un estratègia de suport al sector porcí

El conseller d’Agricultura de la Generalitat Valenciana participa, juntament amb els seus homòlegs d’Aragó, Castella i Lleó i Extremadura i representants del sector porcí, en una jornada per a debatre fórmules amb les quals impulsar el consum de carn i defendre els productors dels “injustificats atacs sense base científica”. La conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca impulsarà una estratègia de suport al porcí en col·laboració amb els propis agents del sector.

Així s’ha acordat en una jornada celebrada a Saragossa en la qual el conseller, José Luis Aguirre, ha abordat juntament amb els seus homòlegs d’Aragó, Castella i Lleó i Extremadura i els representants del sector porcí en l’àmbit nacional, les possibles fórmules per a impulsar el consum de carn i defendre els productors dels que consideren com a injustificats atacs sense base científica als quals es veuen sotmesos.

Aguirre ha apuntat que “la ramaderia intensiva fa anys que és demonitzada, quan realment és la ramaderia qui més s’ha hagut de professionalitzar i assumir costos, de manera modèlica, per a adaptar-se a la normativa sanitària, mediambiental i de benestar animal, la qual cosa és un autèntic exemple per a la Unió Europea”.

En este sentit, ha afegit que tot este esforç de modernització ha de ser tingut en compte, i l’Administració ha de posar-los les coses fàcils perquè continuen podent adaptar-se a la normativa més exigent respecte a sanitat, benestar animal i mediambiental a escala mundial.

Durant la jornada, Aguirre va assenyalar que este esdeveniment ha servit per a “escoltar plantejaments de les diferents regions i tractar d’implementar les millors mesures perquè el sector puga tirar avant”. El conseller, així com els seus homòlegs de les altres comunitats autònomes i diversos dels representants del sector porcí i altres ramaders presents en la jornada, han advocat per començar a veure la gestió dels purins com una oportunitat i no com un problema.

En la mateixa línia han assegurat que en la competitivitat “som únics”, després d’haver crescut mentre altres països baixen perquè s’estan fent moltes coses bé en genètica i innovació.

D’altra banda, el director de l’Associació Nacional de Productors de Bestiar Porcí, Miguel Ángel Higuera, ha assenyalat que el sector “té una sèrie de dificultats que fan que necessiten el suport de l’Administració, entre les quals destaquen els riscos sanitaris per l’avanç de la pesta porcina africana que seria demolidora si arribara a Espanya i l’enorme preocupació pel desmesurat augment de la població de senglar, que està sent el principal difusor d’esta malaltia a Europa”.

Durant la jornada, els consellers d’Agricultura de la Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, Extremadura i Aragó van coincidir en la necessària col·laboració conjunta d’Administració i el mateix sector per a elaborar, junts, una estratègia que impulse el porcí espanyol.

Directe