Nova línia de finançament pels agricultors i ramaders

Agricultura i l'IVF acorden la creació d'una línia de finançament específic per a agricultors i ramaders valencians

La Conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i l’Institut Valencià de Finances (IVF) han acordat la creació i posada en marxa d’una línia de finançament específic per a agricultors i ramaders valencians al llarg de la legislatura.

Així ho han decidit en una reunió a la qual han assistit el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, el secretari autonòmic d’Agricultura, Javier Bartolomé, el director general de l’IVF, Enrique Montes, i el director adjunt de Relacions Institucionals de l’entitat financera, José Pons.

Després de la reunió, el conseller ha recordat que “les característiques particulars del sector primari fan que, a vegades, siga difícil l’accés a crèdit, ja que es tracta d’inversions que necessitaran un període d’uns quants anys abans de tindre un retorn positiu”.

A més, ha afegit Aguirre, “la conjuntura econòmica dels últims anys, amb la gran pujada del cost dels inputs, ha col·locat en situacions complexes des del punt de vista financer moltes explotacions de la nostra Comunitat”.

Fruit d’esta preocupació sorgix esta mesura acordada hui, encaminada a pal·liar una necessitat que té el sector i que fins hui no s’havia considerat. De fet, en reunions prèvies amb l’IVF, a les quals va assistir el secretari autonòmic d’Agricultura, ja es va abordar està possibilitat que hui ha començat a materialitzar-se.

“Estem molt satisfets després del compromís adquirit per les dos parts per a la creació i posada en marxa d’esta línia de finançament”, ha conclòs el conseller en finalitzar la trobada.

Per la seua banda, el director general de l’IVF, Enrique Montes, ha destacat el caràcter transversal d’este organisme, amb instruments financers que donen resposta a les necessitats de les empreses valencianes recollint, entre altres, les iniciatives que traslladen les diferents conselleries i departaments de la Generalitat, “que són els qui tenen la informació de primera mà sobre les necessitats específiques de finançament que demanden els diferents sectors econòmics”.

Directe