Jesús Ortí acusa al PSPV “d’ignorar de manera conscient” la planta de purins de Todolella

"El PP ha actuat en qüestió de mesos per a ajudar a un sector vertebral", apunta

La planta de purins de Todolella, en una imatge d'arxiu

El coordinador comarcal del PPCS a la comarca dels Ports, Jesús Ortí, ha remarcat “la sensibilitat de la Diputació Provincial de Castelló amb els ramaders dels Ports després d’anys d’indolència i desistiment de funcions del PSOE en la planta de purins de la Todolella”. Així ho ha manifestat després de l’acord fet públic aquest divendres per la institució i que ·compromet al Govern Provincial de Castelló a secundar amb ajudes econòmiques puntuals i transitòries als afectats pel tancament de la planta”, el pròxim 31 de desembre.

Jesús Ortí és el coordinador comarcal del PPCS a la comarca dels Ports

Aquest tancament ve provocat per l’incompliment de la normativa mediambiental vigent comunicada per la Direcció General de Qualitat i Educació Ambiental a través del Servei de Prevenció i Control Integritat de la Contaminació, així com la comunicació de la Fiscalia Provincial de la denúncia interposada contra aquesta instal·lació propietat de la Diputació.

“El PSOE i el seu soci de Compromís en Diputació es van dedicar a mirar cap a un altre costat en lloc d’actuar en la resolució dels problemes detectats en la planta de purins. No obstant això, el PP ha demostrat que aquest problema era una prioritat i prova d’això és que van contactar amb els afectats el passat octubre per a decidir la millor solució per a protegir als ramaders de la comarca”, ha manifestat Ortí. És aquest “desig de mitigar el mal sobre els afectats ha provocat aquests contactes constants amb representants de la Va unir de Llauradors i Ramaders, així com ramaders de la comarca que utilitzaven aquesta planta a més d’alcaldes de municipis afectats, com és el cas de la Todolella i la Mata”.

Des del PP de la comarca dels Ports, el seu coordinador ha aplaudit “l’escolta activa de la Diputació de Castelló i el suport directe i sincer de la presidenta provincial, Marta Barrachina, a la medul·la econòmica de la nostra comarca. Saber que podem comptar amb l’eficàcia i diligència de la política que abandera la màxima autoritat provincial és un bàlsam després d’anys d’abandó i inacció socialistes”.

Directe