Morella acollirà una jornada per a la prevenció i el control de la ‘Vespa velutina’

La Conselleria d'Agricultura informarà sobre esta espècie invasora depredadora de l'abella i que afecta la producció de mel

Morella acollirà una jornada per a la prevenció i el control de la ‘Vespa velutina’

La conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca inicia una sèrie de jornades formatives per a la prevenció i el control de la Vespa velutina o vespa asiàtica, una espècie inclosa en el Catàleg nacional d’espècies exòtiques invasores detectada recentment al nord de Castelló i que, en ser depredadora de l’abella, afecta la producció de mel.

Les xarrades s’orienten a professionals de l’agricultura i l’apicultura, i també estan obertes a personal d’ajuntaments de la zona i bombers, així com a funcionaris veterinaris i agents mediambientals i forestals.

Estan programades per al 26 de setembre a Sant Mateu, el 27 a la Vall d’Alba, el 28 a Vinaròs i el 29 a Morella i tenen com a finalitat donar a conéixer la biologia d’este insecte (el seu hàbitat i costums), els mètodes de control per a frenar la seua proliferació com la caça amb parany de reines fundadores, així com el maneig de situacions de risc com és l’aplicació de primers auxilis específics en cas de picada.

A més, en estes sessions també participarà el personal d’Emergències de la zona, amb la finalitat específica de conéixer els mètodes d’intervenció per a inactivar nius en diferents situacions de manera segura, com pot ser en façanes, arbres, interiors de barandats i forats, esbarzers, davall de terra o teulades.

Igualment, s’incidirà en els equips de protecció individual que s’haurà d’utilitzar i en la prevenció dels riscos que implica, així com en el material de primers auxilis del qual s’ha de disposar per a tractar una picada.

Directe