750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris contra els incendis

Diputació llança una campanya per a conscienciar sobre la importància de la col·laboració ciutadana en la prevenció

Coincidint amb el període de major risc de la present campanya d’incendis forestals, la Diputació de Castelló llança una campanya informativa que inclou la difusió d’un vídeo per a conscienciar sobre la importància de la col·laboració ciutadana en matèria de prevenció d’incendis.

Vídeo de la campanya contra incendis de la Diputació de Castelló per enguany

Així mateix, davant la previsió de temperatures molt altes i la possibilitat de tempestes seques, el Consorci Provincial de Bombers activa un dispositiu especial de vigilància per zones forestals en el qual participaran dotacions dels nou parcs de bombers del Consorci i unitats de Protecció Civil.

Com ha comentat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, “la campanya d’aquest estiu resulta especialment complicada perquè, encara que el final de la primavera ha anat acompanyat de tempestes amb pluges bastant generals, les previsions apunten a un estiu sec i calorós”.

A més, davant les altes temperatures que estan previstes en les pròximes jornades a la província de Castelló, la màxima dirigent provincial ha fet una crida a la prevenció i prudència del conjunt de la població “perquè entrem en una fase molt perillosa de l’estiu i els incendis cal previndre’ls, no extingir-los. Per això, hem d’estar molt atents per a no cometre errors que puguen posar en perill vides humanes i el nostre patrimoni natural”.
Recordar que si s’observa alguna columna de fum o s’observa algun foc es cride de manera immediata al 112.

Pla de Lluita Contra
els Incendis Forestals 2023

El Pla de Lluita Contra els Incendis Forestals 2023 constarà a la província de Castelló d’un total 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris (3 avions i 2 helicòpters dotats d’Unitat Helitransportada de Bombers Forestals). Es tracta d’un dispositiu format per efectius i mitjans propis del Consorci de bombers i mitjans assignats per part de la Generalitat que treballen perfectament coordinats des del Consorci i del qual formen part els 9 parcs de bombers de la província (4 de professionals i 5 de voluntaris), 18 Unitats de Bombers Forestals, la Unitat de Maquinària Logística (UML) i la Unitat de Voluntaris de Protecció Civil de la Diputació, que té funcions preventives i de suport logístic.

També és important destacar la Unitat de Comandament i Coordinació (UCC), el camió que s’utilitza com a centre de comandament mòbil. La presidenta Marta Barrachina ha finalitzat dient que “des de l’administració provincial impulsarem quantes mesures siguen necessàries, i destinarem quants recursos siguen requerits per a gestionar les muntanyes de manera sostenible, els 365 dies a l’any, i aconseguir així que el nostre pulmó verd continue sent el nostre millor patrimoni i llegat per a les futures generacions”.

Directe