L’Ajuntament intensifica la campanya de control de mosquits

Els tractaments s’apliquen de forma conjunta amb la Diputació de Castelló per garantir una major eficiència

En les darreres setmanes l’Ajuntament ha intensificat la campanya contra els mosquits amb motiu de les elevades temperatures i de les pluges registrades al municipi. A través del contracte que manté amb l’empresa Lokimica el Consistori aplica els tractaments en el nucli urbà, en concret en els embornals i zones on s’acumula aigua estancada, amb l’aplicació d’un larvicida per evitar que l’insecte arribe a la fase adulta i controlar la seua proliferació.

Cal destacar que aquests tractaments s’apliquen arran de les indicacions del Servei de Plagues de la Diputació de Castelló, que és l’encarregat de comunicar a l’Ajuntament quines són les zones més sensibles que requereixen fumigació. Així mateix, el Govern Provincial assumeix l’aplicació dels tractaments al medi rural amb canons nebulitzadors d’alt rendiment que permet tractar grans àrees.

D’altra banda, també cal assenyalar per part de l’Ajuntament s’han posat en marxa els tractaments contra les paneroles per evitar que es puguen convertir en una plaga amb les altes temperatures.

La regidora de Transició Ecològica, Maria Miralles, ha indicat que és important que Ajuntament i Diputació treballen de forma coordinada per garantir una major eficiència dels tractaments. D’altra banda, destacava que “és fonamental la col·laboració ciutadana per tal d’aturar entre tots la propagació de mosquits, evitant acumulacions d’aigua en les zones privades, que és on l’Ajuntament no pot actuar.

En aquest sentit, Miralles afegia que “es prega a la ciutadania que efectue un correcte manteniment de basses i piscines, a més de canviar de forma regular l’aigua dels animals, així com dels testos i de qualsevol altre recipient a l’exterior per evitar que els mosquits puguen pondre els ous.“

Directe