LA UNIÓ valora les pluges de les últimes hores com molt positives per al camp valencià

“Són una autèntica benedicció aquestes pluges per a cultius i pastures que estaven massa secs”, assenyala Carles Peris

La Unió Llauradora i Ramadera valora el temporal de pluges de les últimes hores com a molt positives en general per al camp valencià després d’un llarg període d’absència de precipitacions i espera que les que s’anuncien arriben també a les comarques del nord de la Comunitat Valenciana on a penes ha plogut.

“Són una autèntica benedicció aquestes pluges on han caigut per a uns cultius i pastures que estaven massa secs. Eren molt esperades i a més està plovent bé, amb bastant coneixement, excepte en alguna zona molt puntual”, assenyala Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ.

Les pluges venen fenomenal per a pal·liar l’estrès hídric en alguns cultius de secà com les vinyes, ametllers, olivar i garrofers, així com per als cultius de regadiu on permetrà estalviar en regs que últimament estaven augmentant, netejar els arbres davant l’amenaça de possibles plagues i recarregar aqüífers i embassaments ja bastant minvats. Per a la ramaderia serviran per a regenerar les pastures i evitar així l’augment dels costos pels pinsos per a alimentació dels animals.

Els únics problemes d’aquest temporal de pluges fins avui són per la paralització de la recol·lecció d’algunes campanyes en curs com la de la fruita d’estiu o les hortalisses de temporada o els danys ja directes en alguns cultius com la cirera a Alacant. També pel possible arrossegament de terra i trencament d’infraestructures agràries en zones molt localitzades on s’hagen produït les precipitacions més elevades.

És molt prompte per a avançar possibles problemes sanitaris en els cultius perquè tampoc ha plogut massa dies seguits i caldrà esperar a l’evolució d’aquests.

Directe